Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Carcinoma ductale invasivum


Autor Poruka

milanka

22.01.2009. 16:20

Postovani doktore, ja sam vam vec pisala o dijagnozi svoje mame ali nisam imala rezultate imunohistohemiskih analiza pa vam ih sada saljem da bi mi objasnili sta ti rezultati govore i jesu li dobri ili ne. Inace joj je data hemoterapija od 6 ciklusa koju jos uvek nije primila jer je bila bolesna imala je grip, pa smo u nedoumici da ce mozda ovi rezultati doprineti da terapija bude nesto blaza.

HER2/NER [-]
ER2+ nuklearna ekspresija do 60% neoplasticne celije
PR [-]
Unapred vam zahvaljujem na odgovoru.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.01.2009. 20:10

Ovi imunohistokemijski nalaz pokazuju da se kod vaše majke radi o hormonoovisnom i HER-2-negativnom tumoru što je dobara nalaz. Hormonoovisni, i HER-2-negativni tumori su polaganijeg kliničkog tijeka i podložniji su liječenju. Dakle, kao što samm već napisao u prvom odgovoru, vašoj majci je potrebno dodatno liječenje hormonoterapijom i kemoterapijom. Uz takvo liječenje izgledi za izliječenje su vrlo veliki to jest onoliki koliko sam naveo u prvom odgovoru(JOŽA). Budući se radi o HER-2-negativnom tumoru nije potrebno u liječenju primijeniti Herceptin.