Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Carcinoma intraductale


Autor Poruka

AnaOs

23.05.2009. 00:55

Majka mog supruga,47 godina,prije otprilike godinu dana imala je udarac u lijevu dojku.Od tada ima vecu oteklinu iz koje joj curi krv.Na pregledu prije 6-7 mjeseci bila je na kontrolnom pregledu i bilo je sve u redu,tj dijagnoza je bila Mastophatia.Prije dva dana obavila je kontrolni pregled ponovno i napisat cu Vam nalaz pa ako bi mi htjeli objasniti bila bih Vam zahvalna;
citoloski nalaz:eksprimata lijeve dojke
Mikroskopski izgled;obilan,hemoragičan(u sredini)
Mikroskopski;u eksprimatu lijeve dojke kroz tri dana iz komadica u sredini su nadene papilarne nakupine malignih stanica žlijezdanog epitela,pojedinacne maligne stanice žlijezdanog epitela,brojni pigmentofagi i hemolizirani eritrociti.
Misljenje;Carcinoma intraductale
BIRADSII-benigne UZV promjene

Jako smo zabrinuti pa vas stoga molimo ako bi nam mogli malo objasniti o kakvom karcinomu se radi i daljni tijek ljecenja...
Hvala Vam unaprijed...

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

26.05.2009. 20:40

Ovaj citološki nalaz govori da se radi o raku dojke. Iz citološkog se nalaza ne može utvrditi da li se radi o invazvnom raku dojke. Svakako je nužno odstranjenjne navedene tvorbe i pazušnih limfnih čvorova da se utvrdi da li se radi o invazivnom raku dojke i da li su se već pojavile metastaze u pazušne limfne čvorove ili ne što je vrlo važno za prognozu i određivanje potrebnog liječenja nakon operacije.