Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


carcinoma lolulare invasivum mammae no. II


Autor Poruka

Ana Banana

15.05.2008. 14:00

Postovani,

mojoj mami je prije par mjeseci dijagnosticiran carcinom dojke. Prvo joj je radjena operacija otklanjanja samo tumora, tj. bila su dva tumora od po cm, zlijezde nisu zahvacene, a kasnije amputacija citave dojke uz rekonstrukciju iste. Nalazi odstranjenog tkiva prilikom druge operacije bili su negativni na bilo kakvo prisustvo malignih celija. Sad je na konzilijumu odluceno da ce dobiti CMF hemoterapiju a nakon toga adj. hormono TH Tamoxifenom. Mislim da ne moram da vam pricam o agoniji i strahu koji imamo, a kad ovako procitam na forumima iskustva drugih zena bude mi jos teze.
Prepisacu podatke sa njene otpusne liste, kako biste mogli dati svoje misljenje.

dg: Ca mammae l.dex st. post resect. part mammae l.dex. cum diss axilae l.dex
ph: ca lobulare inv hg2, ng2, duplex + ca lobulare in situ inv. tu velicina 1,1x1 + 1x1cm. LGL aksile 0/19
ER -, PR +, HER2 0.

na nalazu od receptora pise:

carcinoma lobulare invasivum mammae no II
Estrogeni receptori negativni
Progesteronski receptori nisko pozitivni H skor= 65, dominantno prisutna pozitivnost u 15 % jedara malignih epitelnih celija
HER2 = 0

na nalazu zlijezda pise:

I: Lymphadenitis reactiva 13/0
II: LCIS (lobular carcinoma in situ mammae)
III: Lyphmadenitis reactiva 6/0


Sto vi mislite kakve su prognoze, nas uvjeravaju doktori da ce sve biti ok, da je "na vrijeme" reagovano i da su druga operacija i hemoterapija preventivne.
Napomenucu da su joj rane zaraslo brzo u rekordnom roku nakon operacije.
I jos jedno pitanje za kraj, da li postojo 100% izljecenje kod ove bolesti ili je veca vjerovatnoca da ce se tumor pojaviti ponovo negdje.

Hvala unaprijed

Ana

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

18.05.2008. 22:20

Izgledi vaše majke za izliječenje su vrlo veliki, osobito uz dodatnu kemoterapiju i hormonoterapiju koje su joj preporučene. 100% sigurnost ne postoji nikada.Kod vaše majke se radilo o malim tumorima bez zahvaćenih pazušnih limfnih čvorova, dakle o kliničkom stadiju I što je početni stadij koji je izliječiv u oko 90% slučajeva.

Ana Banana

19.05.2008. 13:15

Hvala vam najljepsa gospodine Tomek, sve najbolje vam u zivotu zelim!
Mama je danas pocela sa hemoterapijom, kazu najblazom, prepisani su joj 6 ciklusa i vrlo je dobro primila ovu prvu. Srdacan pozdrav!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

24.05.2008. 19:30

Drago mi je da liječenje podnosi bez većih problema. neka samo hrabro nastavi dalje jer se to u njezinom slučaju svakako isplati.