Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


CITOLOSKI NALAZ IZLJEVA I EKSTRETA DOJKE


Autor Poruka

blonda

18.04.2014. 12:15

Postovani,
Po uputi maminog onkologa napravljena mi je mamografija,jer mi je mama operirala dojku zbog zlocudnog tumora.Nalaz mamografije je slijedeci:
Sonografski koza i potkozno masno tkivo urednih osobina.Zlijezdani parenhim reduciran,uz izrazenu nadomjesnu masnu infiltraciju,bez jasnih fokalnih promjena.U aksilama se ne vidi patoloskih uvecanja limfonoda.
ZAKLJUCAK:mijesani tip s prevencijom glandularnog parenhima
Uciniti cit.exprimata
Na mamografiji je uoceno da imam iscjedak iz obe dojke i da je desna bradavica uvucena(oko 2 god je tako)

Molim Vas da mi iz ovog citoloskog nalaza kazete imam li razloga za zabrinutost.

CITOLOSKI NALAZ I MISLJENJE
U razmazima srednje obilnog mlijecnog iscjetka iz centralnog kanalica desne dojke nalazimo brojne makrofage,nakupine skvama,kapljice ekstracelularne masti,po koji rijetki granulocit,precipitat.
U razmazima obilnog,mlijecnog iscjetka iz vise kanalica lijeve dojke nalazimo brojne makrofage stanice apokrinog epitela,rijetke stanice duktalnog epitela,precipitat.

Unaprijed zahvaljujem,

Lp
Lili

Katarina Antunac, dr. med.

25.04.2014. 13:40

Postovana,
nalaz mamografije je uredan. U iscjetku se ne opisuje malignih stanica. Vi svakako nastavite s kontrolama, kako ultrazvokom dojki i mamografijom, tako i kontrolom iscjetka, ukoliko ga bude, sukladno preporuci liječnika.