Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


FEC protokol


Autor Poruka

kimberli

17.04.2014. 18:35

Pozdrav,,prvo da vam se zahvalim na svim odgovorima do sad,,,zaista mi mnogo pomazete,,pa vas zbog toga molim da mi sad odgovorite..Naime,,vezano je za FEC protokol koji je mojoj mami propisan i to sest ciklusa: ciklofosfamid 600mg/mg,,epirubicin 90mg/mg,,i fluoroucil 600mg/mg...Nakon 6 ciklusa slijedi zracenje ostatka dojke,,a hormonskoj terapiji cemo vidjeti dok dodju nalazi..Mene zanima,,kakav je to FEC protokol,,da li je moglo manje ciklusa,,i da li s ove doze jake,,molim vas da mi kazete koje su najvece doze ovih lijekova koje se mogu dati,,i jesu li joj mogli dati jos manje doze,,jer napominjem radi se o pT1,G1,NO,MO,RO,,limfni cvorovi cisti,,kao i ostatak dojke,,svi nalazi i snimci uredu,,mama se dobro osjeca i 63 god..i doktor joj je odmah rekao da ce joj opasti kosa...Zanima me samo jel ova terapija koja je njoj propisana agresivna i jel mogla biti blaza propisana..

Katarina Antunac, dr. med.

25.04.2014. 14:15

Poštovana,
majci je propisana standardna doza kemoterapije. Daje se 6 ciklusa. Primjena manjih doza te manjeg broja ciklusa u adjuvantnom liječenju raka dojke nema uporišta u literaturi niti u kliničkoj praksi. Savjetujem Vam da sve nedoumice raspravite s liječnikom koji je ordinirao terapiju.