Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Dg: Carcinoma mammae metastaticum in lymphonodi


Autor Poruka

MissChocolate

10.03.2009. 11:45

Poštovani, molim Vas pojašnjenje nalaza ukoliko je ikako moguće. Kopirat ću samo, na ekavici jer jer mi teta živi u Subotici. Puno Vam hvala unaprijed!

Patolosko-histoloski nalaz

K.3P.3
1-Primljeni materijal je cvor, promera 2,1x1,4x1,3cm.lobulirane povrsine,na preseku homogenog izgleda,belicaste boje.

2+R
2-Primljeni materijal je manji nepravilni tkivni fragment,promera do 0,6cm.svetlomrke boje,Materijal se u celini stavlja u rad.

1 bez R
1- U pregledanom materijalu se nalazi kuglast isecak vezivnomasnog tkiva koji je gotovo u celini infiltrovan tumorskim tkivom gradjenim od atipicnih epitelnih celija,umereno izrazenog nuklearnog pleomorfizma,citoplazme umereno obilate,eozinofilne.Mitotski indeks je visok.Tumorske celije su aranzirane u trabekularne strukture.Stroma tumora je srednje obilata,vezivnovaskularna,sa inflamatornim limfo-plazmocitnim infiltratom srednje gustine koji je difuzan i nalazi se samo rubno.Tumorska margina je "pushing" tipa sa nekoliko mikropskopskih tumorskih zarista infiltrativnog rasta.Invazivna tumorska komponenta je precnika do 1,8cm,pri cemu je zastitni rub manjim delom veoma tanak,manji od 0,1cm,a stice se utisak da veoma malim delom nedostaje.Nalaze se znaci vaskularne invazije tumorskim tkivom.

tubuli 3,nuklearni pleomorfizam 2,mitotski indeks 3

Nalaz ide u prilog: Carcinoma ductale infiltrativum mammae HG 3 ( M 8521/3)

2- U pregledanom materijalu se nalazi limfni cvor infiltrovan tumorskim tkivom dijagnostikovanog tumora pod 1.
Dg: carcinoma mammae metastaticum in lymphonodi (1/1) (M 8521/6)

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

16.03.2009. 22:30

Radi se o visoko zloćudnom tumoru koji je se već proširio u pazušne limfne čvorove. Dakle klinički stadij II. Prosječno 5-godišnje preživljenje u tom stadiju je 65%-70%. Svakako će biti potrebno provesti dodatno liječenje kemoterapijom.

MissChocolate

24.03.2009. 23:20

Liječenje kemoterapijom se vec provodi. Vjerujem da je to tesko preko interneta, ali mozete li dati neki savjet, predloziti neki lijek za imunitet ili nesto to bi moglo pomoci, nije bitno da li ga ima i u Hrvatskoj.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.04.2009. 23:40

Osim kemoterapije i lijekova protiv munine i povraćanja za koje vjerujem da se primijenjuju uz kemoterapiju, nikakvi drugi lijekovi nisu potrebni. S imunitetom je sve u redu. Ako dođe do komplikacija kemoterapije tada će biti primijenjeno odgovarajuće liječenje. Najčešće su antibiotici i faktori rasta koji potpomažu oporavak krvne slike.