Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


EHO dojki


Autor Poruka

neca

21.08.2010. 22:15

EHO dojki
Palpabilna rezistencija subareolarno u levoj dojci odgovara izrazito ektaticnim laktifernim duktusima,koji su ispunjeni gustim sadzajem.Nesto lateralnije na spoju LK,vidjena cisticna promena velicine 13mm-8,6mm u kojoj se uocavaju i areali solidnog tkiva.Paraareolano i na spoju LK koza dojke je lako zadebljana do 3mm,hipoehogenija uz diferencijaciju prema subkutisu.I u desnoj dojci uoceni dilatirani subareolarni laktiferni duktusi delom ispunjeni gustim sadrzajem.Na spoju DK i prema LDK desne dojke vidjene duktektazije,takodje ispunjene gustim sadrzajem.U levoj aksili vidjen nekoliko uvecanih limfnih cvorova od kojih je najveci 14mm.Nema patoloske limfonodomegalije.Klasifikacija DD BI RADS 3 LD BI RADS 3,4a Prepisani lekovi Ciprocinal i chymoral forte

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

18.09.2010. 23:55

Radi se proširenim mlječnim kanalićima u dojci i najvjerojatnije subakutnoj ili kronično upali. Prepisan vam j eantibiotik koji bi trebao pomoći sa se stanje popravi. Za sada nema naznaka da bi se radilo o tumoru.