Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


fibroadenom


Autor Poruka

ĐURĐA

19.05.2006. 11:24

prije tri godine izvađen mi je iz lijeve dojke fibroadenom što je potvrđeno citološkim nalazom i nalazom poslije operacije,neposredno nakon prve operacije pojavila su se dva nova na desnoj dojci,citološki nalaz je bio uredan,na mamogafiji se čak ni ne primječuje( što mi je objašnjeno da se pritiskom na dojku nemože primjetiti ).Najnoviji nalaz ultrazvuka pokazuje da se povečao na 19 mm ,doktor traži ponovno punkciju čega se ja jako bojim,jer me prvi put bilo jako strah.Interesira me ,ako je jedamput nalaz bio uredan zašto ga treba ponavljati.Bojim se operacije.

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.05.2006. 21:27

Naveli ste da se tumor (pretpostavlja se fibroadenom) u vašoj dojci povećao, a to je glavni razlog zbog čega treba rasčistiti o čemu se radi, jer čim se određena sumnjiva tvorba u dojci počinje mijenjati postoji opasnost da je u njoj nastao zloćudni tumor. Punkcija i citološka pretraga jedan je od mogućih načina, ali nije najpouzdaniji jer može dati lažno negativan nalaz. Najpouzdaniji način je da se sumnjva tvorba odstrani iz dojke i patohistološki pregleda. Preporučam vam stoga da se i ovaj puta podvrgnete operacijskom zahvatu.

ĐURĐA

02.06.2006. 14:16

CITOLOŠKI NALAZ GLASI .
U RAZMAZIMA PUNKTATA TVORBE U DESNOJ DOJCI ERITROCITI, GOLE JEZGRE, NEKOLIKO NAKUPINA POPUT TRAČAKA STANICA DUKTALNOG EPITELA BEZ ATIPIJE.
MIŠLJENJE : SLABIJA CELULARNOST -NALAZ KOMPATIBILAN S FIBROADENOMOM.

MOLIM VAS MIŠLJENJE , OBZIROM DA SE UŽASNO BOJIM OPERACIJE I NE OSJEĆAM SE SPOSOBNO ZA OPERACIJU,TE DA MI PODROBNIJE OBJASNITE NALAZ KAO VAŠE MIŠLJENJE .

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.06.2006. 18:46

Kao što sam vam u prvom odgovoru rekao, jedino je patohistološki pregled siguran i jedino se putem patohistološkog pregleda tkiva tumora odstranjenog iz dojke moše isključiti da se radi o zloćudnoj tvorbi.
Uostalom, preporuča se i svaki fibroadenom odstraniti iz dojke.

NINA

29.06.2006. 20:04

Poštovani,
Molim vas pojasnite mi nalaz:
UZV DOJKE -obostrano vrlo gusti žljezdani parenhim,
- u desnoj dojci na 3 sata vidi se hipoehogena ovalna lezija jasnih kontura 9x5x8 mm i ima karakteristike fibroadenoma

Hvala.
Ja sam Nina imam 20 godina.