Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoc!


Autor Poruka

Ivan

30.06.2006. 02:46

Radi se o mojoj mami,ona ima 48 godina i vec 6 godina boli je lijeva dojka,bol probija u leđa i ide u ruku,a na leđima joj je malo izbacena kost,prije 3 mjeseca operirana zbog druge stvari i krvna slika je uredna,pluca zdrava...i sve ostalo je u redu.Prije mjesec dana je radila ultrazvuk dojki i nalaz je slijedeci:
Eho dojki i axilla:Ehografski u dojkama znaci involutivnih promjena žljezdanog parenhima na račun masnog sa izolovanim cistama obostrano lijevo vel.10 i 6mm retromamilarno i desno reto i supramamilarno vel.18mm,22mm i nekoliko(najmanje 3)vel do 6mm.
U lijevoj aksili hronični linfonod vel.10mm,desno bez signifikantnog uvečanja linfonoda.UZ kontrola za tri mjeseca.
Molim vas da mi kazete dali se kod moje mame radi o nekoj bolesti i dali treba ici na daljnje pretrage?
Unaprijed Zahvalan?

Prim. mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

04.07.2006. 20:44

Prema nalazu ultrazvuka koji navodite ne radi se o nikakvoj bolesti nego o fibrocističnim promjenama u dojkama. To je tipični ultrazvučni nalaz za to stanje o kojem više možete pročitati u odgovoru na pitanje Mastopatija koje je postavila Vanda, 21. lipnja, 2006. na ovom Forumu.