Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hipoehohena lezija i mikrokalcifikat stijenke


Autor Poruka

Adema1986A

25.05.2017. 00:50

Postovani dr.,

Na UZV dojke pronadeno mi je obostrano obilnije glandularno tkivo uz f.c. promjene obostrano. Retroareolarno prema 9h lijevo imam ovalnu hipoehogenu leziju promjera 10.5x4.4x7.8mm karakteristike FA. u blizini ektatican kanalic promjera 3,5mm s rubnim mikrokalcifikatom stijenke. Sve ostalo je uredno.

Pijem Qlaira kont.tablete zbog endometrioze.

Molim Vas informaciju jeli ovdje rijec o tumoru? Moze li spomenuta lezija nestati sama od sebe? Jedina preporuka koju sam dobila je pracenje i prestanak kontracepcije, a to mi nije moguce zbog podosta razvijene endometrioze. Koliko se trebam brinuti zbog mikrokalcifika koje sam procitala dosta zabrinjavajuce stvari?

Hvala unaprijed.

Katarina Antunac, dr. med.

25.05.2017. 10:25

Poštovana,
prema navedenome radi se o fibroadenomu, benignom tumoru koji je zasad mali, oko 1 cm i pretpostavljam da Vam ne stvara smetnje. To su dobroćudni tumori koji se prate pa ovisno o eventualnom rastu ili pojavi tegoba, razmotri se operativni zahvat.
Zbog jednog mikrokalcifikata ne trebate brinuti.
Sukladno preporuci Vašeg liječnika, potrebno je praćenje a za eventualni prestanak kontracepcije morate se posavjetovati s Vašim ginekologom ovisno o tome što je kod Vas ozbiljniji problem, fibroadenom ili endometrioza.