Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


imam li razloga za zabrinutost?


Autor Poruka

angieanna

04.02.2008. 16:23

poštovani doktore.
Imam 27 godina, rodila sam sa 24. Dojila sam svega 2mj. jer sam dobila upalu obiju dojki i ostala sam bez mlijeka.
nakon tih upala na obadvije dojke (na crvenom krugu oko bradavica i na bradavici) su se pojavili prištići iz kojih se svako malo iscijedi bijeli i žučkasti sekret. u zadnjih godinu dana osječam jake bolove najčešće u desnoj dojci iz koje je u par navrata izašlo nešto smečkaste boje.
Također sam napipala kvržicu veličine lješnjaka na desnoj dojci desno-gore iznad bradavice,odmah ispod kože, koja na dodir ne boli. S obzirom da su mi obje dojke nakon poroda ostale dosta kvrgave,( pod prstima je osječaj kao da je ostalo mliječnih žlijezda koje se nisu stigle isprazniti), nisam sigurna dal je i ova kvržica koju sam napipala samo jedna od žlijezda ili komadič masnog tkiva, ili nedajbože neko strano tijelo tj. tumor. Usput da navedem da patim od strašnih glavobolja i stalnog umora i iscrpljenosti, no to sam do sada pripisivala depresiji koja mi je dijagnosticirana prije 7 godina. Molim vas za mišljenje jer u svoju doktoricu nemam pretjerano povjerenja. Unaprijed hvala. Ana

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.02.2008. 00:30

Nemoguće je i zabranjeno je postavljati dijagnozu samo na temelju opisa stanja od strane bolesnika. Svakako zatražite uputnicu i otiđite onkologu ili kirurgu na pregled. On će utvrditi o čemu se kod vas radi i dati vam sva dodatna objašnjenja. Statistički je vjerojatnost nastanka karcinoma u vašoj dobi vrlo mala.