Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ISCJEDAK


Autor Poruka

KATARINA 2

26.05.2010. 14:00

Poštovani doktore,
molim vas za savjet i mišljenje. Prije tjedan dana sam osjetila bol ispod pazuha desne ruke koja se širi na dojku i imam nekada prozirni a nekada mlječni iscjedak.N

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

19.06.2010. 04:40

Iscjedak iz dojke je česta pojava. Ako nije sukrvav ili krvav to najčešće nije ništa zabrinjavajuće. Međutim, samo na temelju opisa stanja i simptoma od strane bolesnice, a bez liječničkog pregleda i citološkog pregled iscjedka nije moguće dati konačno mišljenje. Prema tome, savjetujem vam da otiđete liječniku na pregled.

zabazaklina

24.06.2010. 01:25

Prilikom samopregleda dojki,malo jaće sam pritisnula područje bradavica. Pojavio se iscjedak zelene boje. Naravno ,uplašila sam se i otišla na citološki pregled iscjetka i ultrazvuk dojki. U citološkom nalazu se spominju papilarne stanice,ultrazvuk b.o.. Ginekologinja je na moje pitanje:a šta su to papilarne stanice?,odgovorila da je to nešto što može biti svašta i ne mora biti ništa i da samo idem redovito na preglede svakih 6 mj.,što i činim. Iscjedak se i dalje pojavljuje,ali ne konstantno i nekada je i dalje zelen a nekada mliječan. Molim Vas da mi objasnite šta su to papilarne stanice i zbog čega iscjedak može mijenjati boju. Unaprijed hvala!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

15.07.2010. 02:25

Pojava iscjedka iz dojke je česta pojava. Dojka je žlijezda i njezima je funkcija izlučivanje mlijeka. Međutim normalno je da se manja količina sekreta u dojkama stvara i izvan perioda laktacije. Kojiputa je količina iscjedka veća pa on spontano izlazi na bradavice, a koji puta je oskudan pa je potreban pritisak da bi se pojavio na bradavici. Uz jači pritisak iz gotovo svake dojke može se istisnuti manja količina iscjedka. Iscjedak je obično bistar žut do jantarne boje, koji puta može biti i mliječan ako je u njemu više emulgirane masti. Treba se zabrinuti ako je iscjedak krvav jer je to najčešće znak ozbilnijeg poremećaja. Izraz papilarne stanice obično se odnosi na stanice porijeklom iz papaile(bradvice), ali se taj izraz rijetko upotrebljava u opisu citologije raka dojke. Puno češće se govori o papilarnim nakupinama stanica, a tada to znači da se u icjedku mikroskopskim pregledom vide manje ili veće okrugle ili ovalne nakupine sljepljenih stanica. Pri tome je važno da li su stanice u papilarnim nakupinama benignih ili malignih karakteristika. Pretpostavljam da se kod vas radilo o papilarnim nakupinama normalnih stanica što je potpuno normalan nalaz u iscjedku dojke. Nemate razloga za zabrinutost. Nastavit odlaziti na redovite kontrole.

tejka

08.12.2010. 19:51

Postovani doktore,
imam beli usiren iscedak uz samu bradavicu,na areoli.Pre 3god(kada sam prestala da izmuzam mleko bebi u flasicu)oko bradavice su se pojavile bele mlecne bubuljice,kao mitiseri.Jednu sam iscedila,a ostale nisam dirala.Isla sam na pregled i UZ bilo je sve ok,samo mazanje kantarion uljem.Sada je ta bubuljica mnogo veca i smeta mi ako je ne iscedim.Mesecima je ne diram i toliko se nakupi te bele usirene mase da izlazi samo.Kada je tako puna ziga me bradavica.Zabrinuta sam,sta da radim?Da li smem to da cedim i dalje ili da mazem nekom kremom da me to prodje.Plasim se da mi se ne zagnoji bradavica ili preraste u nesto ozbiljnije!
Posavetujte me!
Unapred zahvalna

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.01.2011. 22:00

Teško mi je ovako bez pregleda, a samo na temelju vašeg opisa zaključiti o čemu bi se moglo raditi. Možda se radi o lojnoj žlijezdi koja se stalno pini lojem, a možda i o proširenom kanaliću. Najbolje bi bilo da odete na pregled kirurgu. Možda je najbolje rješenje da se ta tvorba odstrani malim kirurškim zahvatom i problem riješi jednom zauvijek.

ena.123

18.08.2016. 23:20

Postovana!
Znaci menstruaciju sam trebala dobiti prije 8 dana no umjesto nje pojavio mi se iscjedak koji zna promjenit boju. Nekad je zut nekad smedi traje vec 5 dana. Znam imat bolove bas onakve koda trebam dobit. Grudi su mi osjetljive no nisu sad da ih nemogu uopce taknuti..i iz lijeve grudi mi ide dok pritiscem ko bjeli iscjedak. No iz desne nejde nista..lijeva me nekako vise boli od desne..desna skoro uopce..zapravo zaboli kao pred menstruacijom. Moja mama je istu stvar imala no nije primjetila iscjedak posto nije istiskivala. Isla je na UZV i otkrili su joj nekakvu upalu. Dali postoji mogucnost da je kod mene isti slucaj? Ima li jos kakvih slucaja osim tog?

Katarina Antunac, dr. med.

23.08.2016. 22:45

Poštovana,
s obzirom na iscjedak iz dojke, svakako se javiti liječniku da se ustanovi njegov uzrok

Kuglicaa

09.08.2017. 10:10

Postovanje,danas sam primjetila slucajno kada sam jace stisnila lijevu bradavicu da se pojavio jedva primjetan iscjedak zuto smedje boje,stisnila sam i drugu i isto tako jedva primjetno ali se vidi.Inace neprimjetim neke kvrzice ni slicno,jedino sto oduvjek imam bolne grudi pred menstruaciju,a sada imam dosta cesto bolne grudi jer vec 8 mjeseci pijem provera tablete od 10-25 dana ciklusa zbog sumnje na nedostatak progesterona.Bolne grudi su navodno njihova nuspojava.Inace sa ginekoloske strane sve u redu papa test,uzv.Prije 8 mjeseci sam vadila i hormone stitnjace koji su isto u granicama normale.Molim vas da mi odgovorite dali trrbam da se zabrinjavam i nesto poduzmem ili da jednostavno to zanemarim.Od kako mi se to juce pojavilo uplasena sam i svako malo stiscem da vidim dali izlazi nesto i vidim da jednom se pojavi onda dva tri puta nista.Lp

Katarina Antunac, dr. med.

15.08.2017. 11:00

Poštovana,
za početak bi bilo najbolje da se obratite ginekologu koji Vam je propisao terapiju