Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


karcinom desne dojke


Autor Poruka

Vericato

15.10.2009. 20:15

Postovani dr.Tomek,
Operisala sam karcinom desne dojke koja mi je odstranjena, moja dijagnoza je:
1. 1946/09 Ca lobulare mammae infiltrativum gr II, NG II, dimenzije Tu 10x8x10mm. 2. 1968/09 Ca lobulare "in situ" gtl. mammae. Hyperplasia lobularis atypica focalis gl.mammae. Dysplasia fibrocystica proliferativa et involutio adiposa gl.mammae. 3. 1969/09 Ca mammae mata lymphonodorum 2/16. 4. gornji spoljni kvadrant.
Primenjena mi je adj.HT po FAC protokolu, a posto su mi receptori na hormone ER 6 i PR 7 uradjena mi je
RO kastracija jajnika i pijem NOLVADEX.
Mozete li mi dati Vase misljenje, i posavetovati me o daljem toku mog lecenja.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

11.11.2009. 22:35

Kod vas se radi o hormonski visoko ovisnom, srednje zloćudnom tumoru koji je već metastazirao u pazušne limfne čvorove, dakle o kliničkom stadiju IIA. Vaši izgle za desetgodišnje i dulje preživljenje bili su bez ikakvog liječenja 82%. Provedena kemoterapija po shemi FAC te je izglede povećala za daljnih 75. Provedena kastracija izglede je povećala za još 3%. Međutim, nakon kastracije Nolvadex nije najbolji načijn liječenja. Za žene u postmenopauzi, a nakon kastracije vi to jeste, najbolje je liječenje aromataza inhibitorom. Kad abi kod vas bilo provedeno liječenje recimo Arimidex-om u trajanu od 5 godina, vaši bi se izgledi povećali za još 1-2%. Svakako treba istaknuti da je liječenje koje je do sada kod vas provedeno potpuno odgovarajuće i u skladu s medicinskom znanošću.

Sonjasenka

24.11.2011. 23:00

Postovani doktore molim Vas za savet.
Redovnim ultrazvunim pregledom otkrivena mi je promena na levoj dojci. ( predhodnih par meseci imala sam bol u istoj) Uradjena mi je CORE biopsija pod kontrolom ultrazvuka.
Mikroskkopski opis glasi: Fibroglandularno tkivo dojke u kome su u okviru lobulusa pojedini acinusi ispunjeni proliferisalima diskohezivnim epitelnim celijama i lako distendirani
Patohistoloska dijagnoza glasi: DG. HYPERPLASIA LOBULARIS ATYPICA MAMMAE
Moli Vas za savet sta dalje ciniti da li samo ucestalije kontrolisati ili trba nesto drugo preduzeti?
Unapred hvala
Marina Bajic

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

20.12.2011. 21:55

Radi se bujanju epitela kanalića dojke koje je na granici karcinoma, ali još nije potpuno razvijeni karcinom. Bilo bi potrebno odstraniti čitavu tvorbu/tumor u dojci i pregledti ju u cjelosti patohistološki, budući se može dogoditi da je u nekom drugom dijelu tvorbe, od kuda nije uzeta core biopsija, veća nastao dktalni karcinom in situ ili čak veća i invazivni duktalni karcinom.