Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Karcinom dojke molim misljenje


Autor Poruka

Mukamama

07.04.2009. 23:40

Postovani Dr.Rudolf,
Radi se o mojoj majci koja ima 59 godina i ovo su rezltate koje smo dobili danas, od nedavno uradjene biopsije.
Ovo je naod:
Klinicka dijagnoza 3 TU CYSTICUM MAMMAE LAT.SIN.
Vid materijala - Fine needle aspiration biopsy
Punktirana nejasno ogranicena tvrdina sa promerom oko 2,5x2 cm. smestena u gornomedijalni kvadrant na levoj dojci koja je klinicki suspekna a onda punktirana ogranicenena i podvizna limfna zlezda sa promer 1,5 cm smestena u donji kat ljeve aksile.
CITOLOSKI NAOD
KLASIFIKACIONA GRUPA 5
- U razmaskama na oba punktata od dvije gore navedene i opisane lokalizacije, identifikovani su vise pojedinih i grupirani krupne celije sa izrazitim karakteristikama za malignitet. Punktirana promena prestavlja KARCINOM DOJKEkoji je dao metastatski depozit u punktirani aksilaren limfen jazol. Pacijentica da se javi kod svog kirurga za lecenje.


Ovo su nalazi za her,er i pr,evo ,stigli su i pise ovako:
HER-2 0
Er-0%
PgR-0%
Ki-67 +++70%
P53 +++80%
Molim za Vase misljenje .Unapred hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

20.04.2009. 22:45

Prema nalzima koje ste naveli, radi se o visoko zloćudnom karcinomu dojke koji se već proširio u pazušne limfne čvorove. Svakako je potreban kirurški zahvat kojimće tumor i limfni čvorovi iz pazuha biti odstranjeni u cijelosti i nakon toga patohistološki pregledena. Nakon toga će se znati o kakvom se točno tumoru radi i koliko je zapravo proširen. Nakon toga će se moći odrediti i točna prognoza i liječenje.