Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Karcinom lijeve dojke


Autor Poruka

tutankamon

29.11.2011. 13:10

Postovani doktore

Mojoj majci je operisan karcinom dojke,i dojka je potpuno uklonjena prije tri mjececa.
OVO JE OTPUSNA LISTA
uputna dijagnoza
Dg. Neo mammae sin. T2N0
Gornji spoljasnji kvadrat LD
Premenopauzna
ZAVRSNA DIJAGNOZA
OP: biopsio ex tempore.mastectomia radicalis modifficata sec. madden. sin(Gissectio axillae level 1-3). Drainage ex vacuo no 2.
Operisana u OET anesteziji.radialnim pristupom resecira se zljezdano tkivo lijeve dojke sa tumorom.intraoperativno konsultovan patolog koi smatra da se radi o malignoj promjeni (ca lobulare mammae,velicine oko 32 m),linija resekcije granicna sa tumornim tkivim.uklonjeno glandualno tkivo lijeve dojke u cjelini uz disekciju sva tri nivoa limfnih cvorova pazusne jame i prezervaciju neurovaskularnih elemenata.
ovo je misljenje konzilijuma poslije operacije
DG:CA mamame l.sin. St. post MRM cum diss. axilae
PH:ca lobulare inv. mamame HG@,NG@ DCIS.
VEL.Tu 32x15x18mm plus nekoliko multifokalnih promjena
na nalazima nije imala kardio invaziju. od 13 pregledanih linfnih cvorova 4 cu imali celije tumora.
MOLIO BI VAS DA MI DATE VASE MISLJENJE UNAPRIJED HVALA.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

23.12.2011. 22:50

Rdi se o raku dojke stadija IIIA, dakle prilično uznapredovalom tumoru. Izgledi za preživljenje 10 i više godina bez ikakvog liječenja su samo oko 40%. Budeli provedeno dodatno, adjuvantno liječenje kemoterapijom koja sadržava antracikline i taksane ti će se izgledi povećati za oko 25%. Ako liječenje nakon kemoterapije bude nastavljeno adjuvantnom hormonoterapijom u trajanju od 5 godina izgledi će se povećati za još oko 6%. Također, bude li provedena i radioterapijazračenje) prsne stijenke i ležišta limfnih čvorova, izgledi će biti bolji za još oko 3%. Sve u svemu uz provedeno gore navedeno dodatno, adjuvantno liječenje, opasnot umiranja od raka dojke može se smanjiti na oko 25%.

tutankamon

30.12.2011. 21:20

hemoterapiju vec prima primila je 5 vec osam joj je bilo prepisano 4 crve i cetri zute presjek je uradjen poslije 4 i bilo je sve dobro za sada,posli zavrsetka hemo terapije prepisano joj je 20 zracenja i narednih 5 god hormonoterapija.Doktore hvala puno na odgovoru