Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


masnica na dojci


Autor Poruka

dj

13.12.2007. 10:25

Poštovani,

majka mi ima 46 godina, nije inace sklona bila pregledima mamografije, zivimo na selu i jedna je od onih koji nisu bas skloni redovitim pregledima nego samo kad vec nesto boli.
Prije tjedan dana primjetila je sa strane desne dojke masnicu, crvenkasto plavu, promjera 3-4 cm, kao da se udarila, ali nije...No ne boli je to nego desna ruka, i to cijela, jedva je digne. Rekla sam joj da napravi samopregled dojke, ali rekla mi je da nije nista napipala, mozda nije dobro ona to napravila, neznam. Narucila se za pregled, ali tek za tj. dana, a ja ne mogu izdrzat da ne poslusam bar Vase misljenje.
Unaprijed zahvaljujem,
D.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

13.12.2007. 11:10

Na mjestu jačeg udarca, na dojci kao bilo gdje drugdje na tijelu, nastane modrica. Ako nema drugih značajnijih povreda modrica izčezne za oko 2 tjedna sama od sebe bez ikakvih posljedica. Rak dojke sigurno ne nastaje od povrede. Mjesto udarca je obično bolno, ali i ne mora biti. Obzirom da vaša majka do sada nije bila na pregledu dojki, a kao starija žena ima povećani rizik za nastanak raka dojke, ovo svakako iskoristite da ju odvedete na pregle i mamografiju. Rak dojke u ranom stadiju ne pravi nikakvih simptoma, a vrlo često ga niti sama bolesnica nevješta pipanju dojki ne može napipati.