Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim pojasnjenje nalaza ultra zvuka


Autor Poruka

dm86

20.06.2008. 19:10

Citala sam na forumu da ste pomogli mnogim zenama pojasnivsi im dijagnoze i nalaze, nadam se da cete i meni.
Moja majka je prije 15 godina primijetila kvrzicu na lijevoj dojci. Ultrazvukom se utanovilo da se radi o fibroadenomu. 0d tada redovito ide na kontrole. Prije nekoliko mjeseci opipala je, laicki receno, "nesto tvrdo, pljosnastog oblika" u gornjem dijelu desne dojke. Osjeca se dobro, nema bolove niti bilo kakve neuobicajene simptome. Prije nekoliko tjedana radila je ultrazvuk. Evo dijela nalaza ultrazvuka: "Novostvorena hipooehogena nepravilna heterooehogena zona koja odgovara infiltratu". Kvrzica je velicine 5 cm. Molim vas pojasnite mi sto ovo znaci. Sto je infiltrat? Lijecnik joj je zakazao operaciju obje dojke za 04.07.2008. Nije konkretno odgovorio o kakvoj je kvrzici rijec. Prije operacije mora ici na odredjene pretrage. Na jednoj od uputnica joj pise dijagnoza mammae dex. Sto je to?
Unaprijed zahvalna
DIJANA

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.06.2008. 20:20

Infiltrat je vrlo često zloćudni tumor. Prema tome potrebno je odstranjenje i patohistološki pregled tkiva koji će dati točnu dijagnozu. I sam nalaz ultrazvuka pobuđuje vrlo veliku sumnju da se radi o zloćudnom tumoru