Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim pojašnjenje PHD nalaza


Autor Poruka

lindabel

03.03.2011. 12:11

Poštovani dr. Tomek,
prije svega zahvaljujem na Vašem odgovoru. Mama je u međuvremenu bila na operaciji, obavljena je mastektomija, jučer je bila na vađenju konaca i dobila je PHD nalaz
sa operacije. Nemam strpljenja čekati otpusno pismo, stoga Vas molim na mi pojasnite nalaz, kakve su prognoze i što možemo očekivati.
KLINIČKA DIJAGNOZA
CA mammae I.sin.
MATERIJAL
I TKIVO DOJKE S TUMOROM
II LIMFNI ČVOROVI AKSILE

PATOHISTOLOŠKA DIJAGNOZA
1. CARCINOMA MAMMAE SUCTALE INVASIUM.
CARCINOMA METASTATICUM LYMPHONODORUM.
2. CARCINOMA METASTATICUM LYMPHONODI.

1. Dojka 15:13:6 cm. Na prerezu, u sredini preparata je neoštro ograničeni. sivkasti tumor promjera 2,5 cm. U lateralnom dijelu su dva limfna čvora promjera do 1cm.U
ostalom dijelu je većim dijelom masno tkivo. Histološki je tumor većim dijelom građen od solidnih nakupina atipičnih epitelnih stanica između kojih je dezmoplastična stroma. Manjim dijelom građen je od tubula. Vidi se ivazija limfnih žila.
Tumor spada u histološki gradus II, nuklearni gradus II.
Imunohistokemija: ER pozitivan u gotovo svim jezgrama u jakom intenzitetu, PR pozitivan u 10% jezgara u jakom intenzitetu, Ki67-proliferacijski indeks je 30%, HER2-neu je negativan.

2. Dio masnog tkiva, mjeri 6cm u kojem se nađe 7 limfnih čvorova. Histološki u jednom limfnom čvoru su tumorske stanice.

Znam da imate puno zahtjeva za odgovore, ali bila bih Vam jako zahvalna kada biste mi što prije odgovorili....jako zam zabrinuta za mamu...
Hvala unaprijed,

Pozdrav