Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim pomoć


Autor Poruka

aanita27

22.10.2012. 10:30

Poštovana doktorice,
molim Vas da mi pokušate pomoći i odgovoriti. moja majka koja ima 49 godina operirala je dojku 87.g. i onu su je odstranili u potpunosti, ali nije morala ici niti na kemo niti zračenje, da bi se 2007. god. to sve vratilo i tada su je operirali po tim šavovima jer su se kvržice tuda naredale. Nisu uspjeli sve odstraniti da se ne bi oštetili živci ispod ruke i nakon toga joj je određenja kemoperapija po shemi CAP i isla je na zračenje vrata i tog dijela dojke. Nalazi su glasili: PHD Ca ductale invasium, gr II
ER20% PR100% HER-2 neg St. post hormonoth (tamoxiten, anastrozol)- dobila je Nolvadex koji je pila dok nije ušla u menopauzu i nakon toga Armotraz da bi joj se 2012. ponovno pod tim hormonom proširilo na pluća, jednjak, dušnik i to je u 4 mj ove god i operirala, no metastaze su se proširile i ona je dobila novi lijek Aromasin koji joj očito ne djeluje jer joj je nalaz Ca 15-3 39,7, a prije mjesec dana 31,3. doktor joj je rekao da joj više nema drugoga lijeka za dati jer je nalaz nakon te druge operacije glasio:
PHD:Iymphangiosis carcinomatosis ER:100% PR: 10% HER-2:0 Ki67:20% Hormon in tractu (exemestan).
Molim Vas da pokušate vidjeti ima li koji drugi hormon koji bi mogla piti?
HVALA!

Katarina Antunac, dr. med.

23.10.2012. 17:10

Poštovana,
Vrijednost markera Ca 15-3 39,7 nije visoka niti se radi o velikom porastu u odnosu na 31,3. Ne znam kolike su bile ranije vrijednosti markera ni koliko dugo gospođa uzima Aromasin ali treba mu dati bar 2-3 mjeseca da pokaže učinak. Nije toliko bitna vrijednost markera, bitnije je opće stanje bolesnice te prisustvo/odsustvo simptoma bolesti. Što se drugih hormonske terapije tiče, preostaje letrozol (Femara, Lametta, Letrilan) te fulvestrant (Faslodex). Ukoliko nema odgovora na hormonsku terapiju u obzir dolazi kemoterapija ali tu odluku mora donijeti njen onkolog s obzirom na proširenost bolesti, odgovor na prethodno liječenje te uvid u opće stanje bolesnice te prisustvo drugih bolesti.
Nažalost, ako se radi o limfangiozi kože nije za očekivati prevelik učinak sistemske terapije.