Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalaz mamografije


Autor Poruka

kismo

22.05.2015. 12:05

Dobar dan!
Imam 41 godinu i prvi puta sam radila mamografiju. UZV radim redovno, zadnji prije 7 mjeseci koji su svi bili uredni. Osjećam bolove i napetost u dojkama, posebno desnoj pa sam otišla na mamografiju. Znaju mi se pojavit kao zelene male krastice na vrhu bradavice, kao možda ostatak nekog iscjedka. Napomena: Pijem Fevarin i Zonadin. Molim vas da mi protumačite nalaz: Nativna mamografija pokazuje simetrične dojke sa urednom kožom i potkožjem. Parenhim je pretežno involutivan ostatni parenhim je smješten retromamilarno i prema VGK isti je fibrocistično promijenjen. Sigurno ograničenih stelalnih lezija ili grupiranih mikrokalcifikata se ne vidi. Obje aksile su slobodne. Preporuča se redovita UZV i mamografska kontrola. Hvala!

Katarina Antunac, dr. med.

30.05.2015. 20:20

Poštovana,
mamografija nije pokazala nikakvih promjena koje bi trebalo dodatno dijagnostički obraditi. Nalaz je uredan i nastavite s preporučenim kontrolama.
Ukoliko niste, svakako pokažite liječniku te promjene koje se javljaju na bradavicama. Isto tako, ukoliko primijetite iscjedak iz dojki, odmah se javite liječniku.