Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neo mammae 1. dex


Autor Poruka

guano

17.06.2007. 20:55

Kod moje majke je ustanovljena dijagnoza:
Neo mammae 1. dex.
T1 No Mx
U DSK des. dojke Tu promera do 2cm čvrste konzistencije i nejasno ograničen od okoline sa pasivnim povlačenjem kože,bez inf. kože i podloge. U desnoj aksili palp. lgl ne deluju patološki izmenjene. Minimum obrade uredan.
S obzirom na ovu dijagnozu, kakvi su izgledi za oporavak i koje su vaše preporuke.
Unapred zahvaljujem na odgovoru!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

25.06.2007. 15:55

Iz navedenih podataka jedino je sigurno da se vaša majka mora podvrgnuti operacijskom zahvatu. Operacijskim zahvatom će iz organizma biti odstranjen tumor i limfni čvorovi iz pazuha za koje se sada ne zna da li su zahvaćeni tumorom ili ne. Nakon patohistološkog pregleda tumora i limfnih čvorova te imunohistokemijske obrade istih, zanti će se svi nužni podaci da bi se predvidjela prognoza i odredilo daljnje potrebno lijhečenej.

Angiezztop

01.10.2011. 11:45

Mozete li mi objasniti sledecu dijagnozu:
Tu mammae I. dex duplex T T2N1Mx
Unapred hvala!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

01.11.2011. 23:40

Radi se o dva karcinoma u dojci od kojih je veći najdužeg promjera između 2 i 5 cm. Također su metastazama već zahvaćeni limfni čvorovi. Radi se o kliničkom stadiju IIB. Prosječno 5-godišnje preživljenje u tom stadiju je oko 70%.

suki2701

10.12.2011. 12:50

Možete li da mi objasnite malo bolje šta znači rezultat memografije koji ovako glasi .Tu mammae 1 dex (bg).Receno mi je da dodjem na kontrolu za godinu dana.Šta treba dalje preduzeti .Unapred zahvalna na vašem odgovoru:

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

29.12.2011. 23:40

Na temelju navedenog nalaza ne mogu ništa pouzdano zaključiti. Mogu pretpostaviti da bg u zagradi znaći benigno to jest dobroćudno. To bi značilo da se radi o dobroćudnom tumoru koji za sada ne zahtijeva nikakvo liječenje. Međutim, to je samo pretpostavka jer je opis nalaza zaista vrlo štur i nedopustivo neprecizan. Savjetujem vam da dodatna objašnjenja zatražite od liječnika koji je očitavao vašu mamografiju.