Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


papilloma mammae


Autor Poruka

ami

04.10.2009. 06:40

Poštovani,
Imam 35 god. Prije 7 dana sam prilikom samopregleda primjetila sukrvičav iscjedak iz desne dojke.Inače od ovulacije obje dojke su bolne,s tim da je desna bolnija. Uradila sam UZ dojke i nalaz je sljedeći:
znaci fibrocistične mastopatije obostrano bez vidljivih izolovanih area cističnog ili solidnog karaktera.Axile su slobodne.
Po preporuci sam uradil i cito analizu i nalaz je sljedeći:
U celularnom eksprimatu desne dojke nalaze se brojne papilarne nakupine stanica duktalnog epitela,mnoštvo makrofaga i pigmentofaga,dosta svježih i starih eritrocita, sekret.
Nalaz govori u prilog papilomu.Preporuča se PHD.
Javila sam se na glandularnu hirurgiju i doktor mi je rekao da se radi o dobroćudnom tumoru,ali da bi ga trebalo ukloniti. Predložio mi je da se uradi potpuno uklanjanje centralnog dijela izvodnih kanala(ako sam to dobro shvatila i napisala) S obzirom da planiram još jednu trudnoću(imam jedno dijete) da li će to odstranjenje predstavljati neki problem osim što mi po porodu moraju odmah prekinuti laktaciju? Da li se vi slažete sa predloženim operativnim zahvatom i da li trbam uraditi još neke pretrage koje bi potvrdile ovu DG . Operativni zahvat je zakazan za 14.10 09.,pa bih vas zamolila ako možete da mi odgovorite do tada,
hvala

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.10.2009. 22:35

Slažem se. Predloženi postupak je odgovarajući.