Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


promjena na aureoli


Autor Poruka

N

16.06.2009. 18:00

Poštovani dr. Tomek,

jutros sam primjetila promjenu na aureoli (koje sasvim sigurno jučer nije bilo)... naime, kao da je preko noći postala nepravilnog oblika i kao da se proširila na dio koji je prije bio najobičnija koža grudi. Radi se o gornjem dijelu aureole, iznad bradavice, na lijevoj dojci. Taj dio je i tamniji od ostatka aureole. Ostalih promjena nema, niti na bradavici niti na samoj dojci. Ne primjećujem niti kakav iscjedak, niti kakvo zadebljanje, niti bilo kakvu vidljivu tvorbu, koža je i dalje nježna i mekana, ali je vidljiva promjena boje i oblika.

Vrlo sam zabrinuta budući mi je baka imala i rak dojke i rak maternice pa reagiram na svaku promjenu.
Imam 34 godine i nisam rađala niti dojila. Zadnji (i prvi) ulrtazvuk dojki sam radila prije dvije godine kada je sve bilo uglavnom redu, osim par manjih cisti za koje mi je rečeno da se ne trebaju tretirati.
Svakako namjeravam posjetiti liječnika, ali me zanima Vaše mišljenje.

Unaprijed hvala, Nataša

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

17.06.2009. 23:15

Otiđite liječniku na pregled. Samo na temelju opisa, a bez pregleda bolesnika ne može se davati dijagnoze niti preporuke za liječenje.