Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Promjena na dojci


Autor Poruka

anadomi

09.12.2013. 17:00

Poštovana! Imam 37 godina, rađala sam i iza sebe imam više od ukupno 3 godine dojenja, Ovaj ciklus sam dan prije menstruacije primjetila na lijevoj dojci vrlo blago zatamnjelu fleku ispod koje ne pipam nikakvu promjenu ( kvržicu, zadebljanje ili sl. ). Pošto su mi dojke jako nabrekle u PSM-u čekala sam da završi menstruacija, no situacija je i dalje ista. Napominjem da osim mog samopregleda , ni suprug ne pipa ništa. Znam da takve stvari zahtjevaju pregled i planiram ga vrlo skoro izvršiti, ali me zanima vaše mišljenje ( ta vrlo blago pigmentirana fleka izgleda kao lagano osunčano područje,nepravilnog oblika, usko i dugačko oko 4 cm ). Unaprijed zahvaljujem

Katarina Antunac, dr. med.

16.12.2013. 12:10

Poštovana,
teško je samo temeljem opisa reći o čemu se točno radi. Svakako se naručite na pregled. Ako je promjena samo u razini kože te se ispod ništa ne pipa, vjerojatno neće biti razloga za brigu.

sand

01.01.2014. 18:30

Postovani, imam bolove na dodir u desnoj dojci, kao i u ledjima izmedju lopatica. Iako se ne vidi nikakva promena, da li je moguce da se radi o raku dojke?

salin

02.01.2014. 19:10

Postovani,
UZ dojke-parenhim ne homogeniji sa izrazenijim mastopaticnim promjenama.
U lateralnoj polovici lijeve dojke izrazenija fibrozna displazija.
Fokalne promjene se ne diferenciraju.
U axsilima se ne diferenciraju uvecane limfne zlijezde.

Svaki dan osjetm prolaznu bol u lijevoj dojci a ponekad i u desnoj,na lijevoj mi se pojavile ljuspice u vidu skidanja koze. Pijem caj od rusomace. Dali je potrebno daljnje lijecenje?Unaprijed hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

07.01.2014. 12:45

Postovana,
sve je moguće. Javite se svom liječniku.

Katarina Antunac, dr. med.

07.01.2014. 12:45

Postovana,
UZV-om dojki u dojkama i pazusima nisu nađene nikakve promjene koje bi ukazivale na tumor te tražile daljnju dijagnostičku obradu.
Nastavite s redovnim kontrolama, sukladno dogovoru sa svojim liječnikom. Također mu pokažite opisane ljuspice.

malla_11

09.01.2014. 14:20

Postovani! Imam 18 godina i vec godinu i pol pijem kontracepcijske pilule lyndinette 20. Vec proslu godinu u proljece primjetila sam da imam malu bijelu kvrzicu, doduse ne u potpunosti bijelu ali svijetliju od boje dojke, na desnoj dojci, koja ne boli niti se da istisnuti. Bila sam kod lijecnika opce medicine i rekla mi je kako to nije nista opasno posto su mi se pojavile i na drugoj dojci malene svijetle kvrzice/tockice, da su to ciste koje su ceste u mladih djevojaka. Ta kvrzica se ne vidi kada mi je bradavica opustena,samo kad se ukruti. Ipak, zatrazila sam misljenje i od svog ginekologa koji mi je ispipao dojke i rekao kako je sve u redu i da nemam nikakve cvorice niti bilo sto takvog. Medutim, sad sam primjetila kako mi je vrh bradavice ispucan, i nekako bjelkast, i to na obje dojke. Kao da su mi zavrsetci dojki pobijelili. Nemam nikakav iscjedak. Je li normalno da je vrh bradavice svjetliji od ostatka bradavice? Gledala sam fotografije zdravih dojki, i dosta zena ima svjetliji vrh bradavice od onog tamnijeg, smedjeg kruga. Imam li razloga za brigu i sto mi savjetujete?

Katarina Antunac, dr. med.

13.01.2014. 13:25

Postovana!
vrh bradavice može biti svjetliji od ostatka a ako se promjena istodobno javila na obje dojke, malo je vjerojatno da u podlozi leži nekakva maligna bolest.
Vi svakako redovno samopregledavajte dojke a kod kontrola ginekologa tražite i da Vam ih on pregleda. Ukoliko će biti bilo kakvih razloga za brigu, ginekolog će Vas uputiti na daljnju obradu.