Home / Forum / Bolesti i stanja / Rak dojke / Promjena na dojci

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 958

Broj poruka: 3921

anonymous

Katarina Antunac, dr. med.

KBC SM
Zagreb, Vinogradska 29

Promjena na dojci

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anadomi

09.12.2013. 17:00

Poštovana! Imam 37 godina, rađala sam i iza sebe imam više od ukupno 3 godine dojenja, Ovaj ciklus sam dan prije menstruacije primjetila na lijevoj dojci vrlo blago zatamnjelu fleku ispod koje ne pipam nikakvu promjenu ( kvržicu, zadebljanje ili sl. ). Pošto su mi dojke jako nabrekle u PSM-u čekala sam da završi menstruacija, no situacija je i dalje ista. Napominjem da osim mog samopregleda , ni suprug ne pipa ništa. Znam da takve stvari zahtjevaju pregled i planiram ga vrlo skoro izvršiti, ali me zanima vaše mišljenje ( ta vrlo blago pigmentirana fleka izgleda kao lagano osunčano područje,nepravilnog oblika, usko i dugačko oko 4 cm ). Unaprijed zahvaljujem

Katarina Antunac, dr. med.

16.12.2013. 12:10

Poštovana,
teško je samo temeljem opisa reći o čemu se točno radi. Svakako se naručite na pregled. Ako je promjena samo u razini kože te se ispod ništa ne pipa, vjerojatno neće biti razloga za brigu.

sand

01.01.2014. 18:30

Postovani, imam bolove na dodir u desnoj dojci, kao i u ledjima izmedju lopatica. Iako se ne vidi nikakva promena, da li je moguce da se radi o raku dojke?

salin

02.01.2014. 19:10

Postovani,
UZ dojke-parenhim ne homogeniji sa izrazenijim mastopaticnim promjenama.
U lateralnoj polovici lijeve dojke izrazenija fibrozna displazija.
Fokalne promjene se ne diferenciraju.
U axsilima se ne diferenciraju uvecane limfne zlijezde.

Svaki dan osjetm prolaznu bol u lijevoj dojci a ponekad i u desnoj,na lijevoj mi se pojavile ljuspice u vidu skidanja koze. Pijem caj od rusomace. Dali je potrebno daljnje lijecenje?Unaprijed hvala.

Katarina Antunac, dr. med.

07.01.2014. 12:45

Postovana,
sve je moguće. Javite se svom liječniku.

Katarina Antunac, dr. med.

07.01.2014. 12:45

Postovana,
UZV-om dojki u dojkama i pazusima nisu nađene nikakve promjene koje bi ukazivale na tumor te tražile daljnju dijagnostičku obradu.
Nastavite s redovnim kontrolama, sukladno dogovoru sa svojim liječnikom. Također mu pokažite opisane ljuspice.

malla_11

09.01.2014. 14:20

Postovani! Imam 18 godina i vec godinu i pol pijem kontracepcijske pilule lyndinette 20. Vec proslu godinu u proljece primjetila sam da imam malu bijelu kvrzicu, doduse ne u potpunosti bijelu ali svijetliju od boje dojke, na desnoj dojci, koja ne boli niti se da istisnuti. Bila sam kod lijecnika opce medicine i rekla mi je kako to nije nista opasno posto su mi se pojavile i na drugoj dojci malene svijetle kvrzice/tockice, da su to ciste koje su ceste u mladih djevojaka. Ta kvrzica se ne vidi kada mi je bradavica opustena,samo kad se ukruti. Ipak, zatrazila sam misljenje i od svog ginekologa koji mi je ispipao dojke i rekao kako je sve u redu i da nemam nikakve cvorice niti bilo sto takvog. Medutim, sad sam primjetila kako mi je vrh bradavice ispucan, i nekako bjelkast, i to na obje dojke. Kao da su mi zavrsetci dojki pobijelili. Nemam nikakav iscjedak. Je li normalno da je vrh bradavice svjetliji od ostatka bradavice? Gledala sam fotografije zdravih dojki, i dosta zena ima svjetliji vrh bradavice od onog tamnijeg, smedjeg kruga. Imam li razloga za brigu i sto mi savjetujete?

Katarina Antunac, dr. med.

13.01.2014. 13:25

Postovana!
vrh bradavice može biti svjetliji od ostatka a ako se promjena istodobno javila na obje dojke, malo je vjerojatno da u podlozi leži nekakva maligna bolest.
Vi svakako redovno samopregledavajte dojke a kod kontrola ginekologa tražite i da Vam ih on pregleda. Ukoliko će biti bilo kakvih razloga za brigu, ginekolog će Vas uputiti na daljnju obradu.