Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak dojke i metastaza na kazi


Autor Poruka

MMSL14

09.12.2015. 10:20

Postovana dr. molim za objsanjnje stanja bolesti moje majke, cemu mozemo i traba da se nadamo i sta da ocekujemo! Ona je 1959 godiste, prosle godine je primetila cvoric na desnoj dojci (donji kvadrant) sto se posle par meseci pretvorilo u spoljasnju ranu, kada je i prvi put otisla lekaru! Ultrazvucni pregled je utvrdio rak dojke velicine oko 5 cm i metastaza na kozi. Dr kaze da je tu oko 5 godina,a li ona tvrdi da nije nista osetila pre tog cvora.
elem, nalaz kaze ovako
TU MAMMAE I.SIN,EGSULCERANS (SDK) CUM LYMPHADENOPATIA AXILLAE I.SIN. (T3,N2,M0)
ERSC4 PRSC0 HER 2 0 Ki-67 70%

Ona nije operisana, jer su zahvaceni i lifni kanali, primila je 4 hemioterapije, ali se tumor povecao pa je presla na W-toxolom

KAkvi su izgledi??
Moramd a napomenem , da je pre pocetka lecenja dojka bila meka iste velicine kao zdrava leva, pocetkom primanja terapija stanje je katastrofalno, rana je sve veca (ide na previjanje svaki dan) , dojka je narasla, tvrda, ima crvenilo po njoj kao da je upanjena i bolno je bas! sada se rana smanjila ali je dojka i dalje pod upalnim stanjem i bolovima. Sada prima 3 set terapije taksolom ( primala je 3 nedelje pa 1 pauza, pa sledeci set opet 3 nedelje a 1 pauza i sad je krenula 3 set) . NIko nista neprica samo prepisuje terapije sestre obavljaju svoj deo i to tako traje, a mi neznamo sta da ocekujemo. na privaynom ultrazvuku joj je dr rekao da je tumor veliki i da se brzo uvecava ali da je dobro to sto neide dalje.
HVALA VAM VELIKO

Katarina Antunac, dr. med.

13.12.2015. 20:25

Poštovana,
nažalost, nekad tumor jako brzo raste i slabo odgovara na liječenje.
Ne preostaje Vam ništa osim nastaviti s predloženom terapijom, redovno previjati dojku te uzimati dovoljno lijekova protiv bolova i nadati se da će ova terapija imati učinka.