Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Rak dojke ili lažna uzbuna!


Autor Poruka

27-mi-je-godina-tek

14.11.2008. 05:10

Poštovani, 12.11.r sam dobila menstruaciju koja je kasnila desetak dana, a inače je redovna, tj. oscilacije su uvijek svega par dana, uzrok tome pretpostavljam da je stres pod kojim sam dosta u zadnje vrijeme. Dan prije nego što sam dobila ovu zadnju menstruaciju na unutarnjoj strani lijeve dojke sa gornje strane bradavice opipala sam dosta veliku i tvrdu mogu slobodno reći kvrgu budući da je zaista jako velika.Ne mogu reći da je baš bolno. To me užasno uznemirilo i ne znam što mi je činiti, jer na pregled moram sačekati zbog gužve, a užasno se bojim. Da li je moguće da netko od 27. godina tek tako odjednom opipa tako ogromnu kvrgu na dojci koje je možda i ono najgore ili je to možda samo povezano za menstruacijom koja je kasnila? Inače, gotovo uvijek prije menstruacije imam malo osjetljivije grudi, ali nikada mi se nije dogodilo išta slično, dakle kvrge ili kvržice. Molila bi Vas savjet i malo utjehe. Unaprijed zahvalna!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.12.2008. 01:40

Malo je vjerojatno da se kod tako mlade osobe pojavi rak dojke, ali, na žalost, ta mogućnost nije otpuno isključena. Prema tome svakako otiđite na pregled liječniku koji će ustanovit što je u pitanju. Inae, fibrocistine promjene u dojkama, koje su normalna pojava, mogu se "pipati" kao "kvrge" koje su koji puta bolne, a koji puta i ne. Najvjerojatnije se radi o lažnoj uzbuni, ali to može, sa sigurnošću, utvrditi samo liječenik prgledeom i eventualno potrebnim dodatnim pretragama.