Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


rak dojke u uznapredovalom stadiju


Autor Poruka

anansie

29.11.2007. 16:20

Mojoj kumi je dijagnosticiran rak dojke u uznapredovalom stadiju te je operirana prije mjesec dana. Nalaz od današnjeg dana glasi: ca. mammae lat. sin. U srednje obilnim razmazima punktata 2 egzulcerirana čvorića na postoperativnom ožiljku nakon mastektomije lijeve dojke i rekonstrukcije kožnim režnjem nađu se umjereno do slabo diferencirane maligne stanice duktalnog epitela, dosta krvi. Adenocarcinoma.
Nažalost, nemam Vam mogućnost dati podatke o ranijem stanju pa Vas molim ako mi možete dati mišljenje na temelju navedenog.
Unaprijed zahvalan,

Valter

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

05.12.2007. 00:50

Radi se o lokalnom recidivu/ponovnoj pojavi raka dojke na mjestu operacije. Uobičajeni postupak u takvom slučaju je odstranjenje tumora(ako je to moguće) i nakon toga zračenje te lokalizacije. Također je nužno provesti i kemoterapiju jer postoji velika opasnost da već postoje i metastaze u drugim dijelovima tijela koje ovog trena još nisu evidentne.