Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strah


Autor Poruka

Damien

24.06.2009. 10:50

Prvi put piše, majka ima 56 godina operirana je krajem 2006 god. rak dojke, neznam točno nalaze uglavnom doktori rekli stigla na vrijeme, operirana mali rez napravljenn poslije prošla je samo ciklus zračenje i kontrole svakih 6 mj. Uglovnom markeri me muče do sada su se kretali od 28 do 35 (mislim na markere 15-3). A sad prije nekoliko dana bili 47,1. E sad smo sek i ja ubrigi, svi u brigi, dali ti markeri imaju vete i sa stanjem jetre (masna jetra) i psihički stanjem ditičnog dana kad je krv dana na nalaz?mislim na stres (posao) živciranje. I koje su granice markera zabrinjavajuče?Uglavnom s kirurške strane je pregledana temeljno i sve u redu, sad če drugi tjedan u ZG na pregled kod onkologa, koje preglede je dobro zatražiti ono radi svakog slučaja, da nam bude lakše , posebno njoj, da bude mirnija sljedećih 6 mj. Unaprijed hvala!

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

01.07.2009. 22:55

Onkolog će pregledati bolesnicu i odrediti eventualne pretrage prema onome što utvrdi kod pregleda i prema tegobama/simptomioma koje bolesnica ima. Inače smatra se da je tek porast markera iznad 50 mogući naještaj pojave recidiva, metastaza.