Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


TUMOR DOJKE


Autor Poruka

mede_1008

04.10.2017. 15:45

Pozdrav.
Željela bih da se informišem oko stanja prijateljice.

Naime, prijateljica je u unutrašnjem lijevom dijelu desne dojke primijetila kvržicu, kao lopta, veličine klikera. Otišla je kod liječnika opće prakse, gdje su je oni potom uputili na glandularnu hirurgiju. Tu joj je liječnik rekao da se radi o tumoru te da je neophodno da se operiše. Poslali su je na pretrage ( UZ dojke, mamografiju, CORE biopsiju), pa potom i na MR dojke. Nakon pretraga imala je veliku oteklinu dojke. Kada je obavila sve pretrage poslana je na konzilijarno zasijedanje i prema svim tim pretragama i njihovom vijećanju uputna dijagnoza joj je :

Neo. mammae i. dex. CORE biopsiam mamae dex. (BIRADS-5).

Veliki je problem u tome što joj niko nije rekao o kakvom je stanju riječ, niko joj nije pojasnio kako i šta dalje.
Dobila je uputu da se mora liječiti NEOADJUVANTNA TH. HERCEPTINOM, i potom prva terapija joj je zakazana za 10.10.2017.

Također je pokušala u tom periodu i alternativnu medicinu, išla je kod bioenergičara, imala je četiri tretmana kod njega, i po njegovim riječima to uopšte nije tumor/karcinom. Otok koji je imala smanjio joj se je, gotovo se stanje vratilo u prvobitno (gdje je izraslina bila veličine klikera). Od jutros to je počelo da otiče i da ide prema bradavic, i kaže da osjeća peckanje.Nikako, od početka nije imala nikakav iscjedak iz bradavice niti joj je bradavica uvučena

Željela bih da čujem vaše savjete, mišljenja, vaše upute, prijedloge bilo šta.

Katarina Antunac, dr. med.

05.10.2017. 13:50

Poštovana,
10.10.nije daleko, treba se javiti onkologu te započeti s preporučenom terapijom. Također, treba razgovarati s onkologom kako bi pojasnio prirodu bolesti, zbog čega je donijeta odluka o baš takvom načinu liječenja te objasnio plan liječenja.