Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vaše mišljenje ca mammae


Autor Poruka

maxma

14.05.2008. 19:30

Dg: Ca mammae dex. Segmentect. mammae cum dissec. axillae
PHD Ca ductale invasivum Gr II, sine meta lymph. 0/14 pT 0,7 cm, ER=80% PR= 100%, HER-2=0

Primljen komad parenhima dojke 7,5x7x2,5 cm u kojem se vidi mast i mastopatično vezivo na donjem resekcionom rubu, sivožuti relativno oštro ograničen tumor promjera 7x6 mm. Histološki opisani tumor građen od rijetkih tubula te tračaka i nakupina atipičnih epitelnih stanica u dezmoplastičnoj vezivnoj stromi. Tumorske stanice pokazuju srednji polimorfizam i hiperkromaziju jezgara te ispod 10 patoloških mitotskih figura u 10 HPV.

Th. Nolvadex 2x10 mg. Zračenje indicirano.

Molim Vas za mišljenje o izlječenju? Dali se ovakve nakupine mikrokalcifikata mogu stvoriti i u drugoj dojci.
Hvala za odgovor.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

18.05.2008. 22:20

Radi se o vrlo malom tumoru u kliničkom stadiju I, dakle početnom stadiju. Svi su prognostički pokazatelji također povoljni te je vjerojatnost izliječenja vrlo velika, osobito uz dodatno liječenje Nolvadex-om koje treba trajati 5 godina. U drugoj se dojci mogu stvoriti i mikrokalcifikati i tumor jednakao kao i u ovoj dojci. Liječenje Nolvadex-om znatno smanjuje i vjerojatnost nastanka tumora u drugoj dojci.