Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


velika kvrga u desnoj dojci


Autor Poruka

emiliy

03.10.2009. 20:00

Postovani,
prije dva dana sam napipala veliku kvrgu (veličine badema) u desnoj dojci. Odmah sam otisla kod lijecnika koji me hitno salje na mamografiju i ultrazvuk. Problem je i u tome sto sam prije dva tjedna doputovala poslom u Ameriku i bas sada se sve to pocelo dogadjati. Uzasno mi je tesko jer sam ovdje potpuno sama, stoga vam i pisem.
Unatoc tome sto mi je lijecnik na uputnicu napisao "urgentno", mamograf. mi je zakazana tek za srijedu. Sad naravno treba prezivjet do srijede.
Inace, ova dva dana sam iscitala sve o pojavama na dojci i nemam ni jedan od standardnih simptoma. Dakle, nemam iscjedak iz bradavica, boja i stanje koze je normalno, oblik grudi tkdj, nemam temperaturu, u savrsenoj sam kondiciji, ne osjecam nigdje u tijelu nikakvu bol.... ali imam tu veliku kvrgu. Na opip je pomična i kompaktna i toliko velika da se ne mogu nacuditi kako je nisam prije osjetila.
Napomenula bih i da imam 36 godina i da sam prije dolaska u Ameriku bila na medicinskom pregledu; krvni nalaz, ekg, mokraca; i sve to je tkdj. bilo u redu.
Znam da ne dajete misljenje na osnovu dojma pacijenta, ali bih vas zbilja molila da mi kazete sto sve mogu ocekivat jer sam sada potpuno rastrojena i psihoticna.
Unaprijed zahvaljujem.

Mr. sc. Rudolf Tomek, dr. med.

04.10.2009. 22:00

Mogu vam samo navesti činjenicu da je zloćudni tumor u dojci u vašim godinama vrlo rijedak. Pipljive tvorbe u dojkama, u vašim godinama, puno su češće dobroćudni tumori.