Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


acidi borici ?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katarina

11.05.2006. 06:30

Lijep pozdrav!
Moj 6.mj. sin ima male crvene prištiće po guzi i guza mu je lagano crvena. Liječnik mu je prepisao Plimycol i Bepanthen,no nije djelovao-još gore!
Dermatolog ga je pregedao - dijagnoza :dermatitis amoniacalis pergenitalis , L30 dermatitis cetera- i prepisao 3% sol acidi borici u emoliensu nekoliko puta dnevno(kaže može i mj.dana mazati) i po noći Triderm+Bepanthen mast(tj.dana).
U ljekarnoj su mi rekli da je borna jako štetna-toksična za malu djecu pa sam zbunjena! Što Vi misliteo tome ? Čime ga mazati ?

unaprijed hvala

dr. Krešimir Kostović

11.05.2006. 10:00

Niti ja Vam ne bih preporučio sol Acidi borici, pogotovo ne za 6-mjesečno dijete. Bilo bi potrebno učiniti mikološku obradu, jer se na pelenski osip često naseli Candida. Terapija ovisno o nalazu pretrage.

katarina

19.05.2006. 22:09

Opet ja!
Liječnik nije učinio mikološku obradu- "nema potrebe"-!? već preporučio mazanje Tridermom +Bepanthenom noću.Tako i radili tjedan dana , prištići se povukli ali malo crvenila ostalo oko analnog otvora.
Par dana nismo mazali i sad se to crvenilo pojačalo oko analnog otvora ali i između prepona,odnosno na područjima gdje se koža dodiruje s drugom kožom-nema zraka.Preko dana mazala Običnom kremom za guzu-par dana-pa Bepantenom -no niti to ne pomaže-crvenilo sve jače-izrazito crveno i koža topla na dodir!

Ne znam što da radim ? Doktorica mi nije do utorka tu pa Vas molim za savjet!
Perem pelen.regiju isključivo vodom a poslije kakice sapunom za bebe.
PITANJA VAMA:
-Koliko dugo se smije mazati mješavinom Triderme i Bepantena?(moja doktorica rekla slobodno 2 tj. bez prestanka ! ???-jakost kortikosteroida za 6-mj. bebu?)
-Čime da mažem?

UNAPRIJED HVALA, nemoćna mama

dr. Krešimir Kostović

22.05.2006. 11:29

Mazanje gore navedenom kombinacijom u pelenskoj regiji kod 6-mjesečnog djeteta najviše 7 dana. Pelensku regiju prati razblaženom kamilicom, nakon toga sušilom za kosu posušiti cijelu regiju. I dalje mislim da je potrebno učiniti mikološku obradu. S čime da mažete nije moguće reći preko računala.

katarina

26.05.2006. 09:17

Puno hvala na odgovoru !
Lijep pozdrav