Dermatovenerologija

U forumima odgovaraju na Vaša pitanja isključivo stručnjaci iz određenih područja medicine, stomatologije i psihologije.

Broj tema: 3355

Broj poruka: 10451

Kostović Krešimir, dr. med.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

KBC Zagreb
Kišpatićeva 12
Zagreb

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

acidi borici ?

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

katarina

11.05.2006. 06:30

Lijep pozdrav!
Moj 6.mj. sin ima male crvene prištiće po guzi i guza mu je lagano crvena. Liječnik mu je prepisao Plimycol i Bepanthen,no nije djelovao-još gore!
Dermatolog ga je pregedao - dijagnoza :dermatitis amoniacalis pergenitalis , L30 dermatitis cetera- i prepisao 3% sol acidi borici u emoliensu nekoliko puta dnevno(kaže može i mj.dana mazati) i po noći Triderm+Bepanthen mast(tj.dana).
U ljekarnoj su mi rekli da je borna jako štetna-toksična za malu djecu pa sam zbunjena! Što Vi misliteo tome ? Čime ga mazati ?

unaprijed hvala

dr. Krešimir Kostović

11.05.2006. 10:00

Niti ja Vam ne bih preporučio sol Acidi borici, pogotovo ne za 6-mjesečno dijete. Bilo bi potrebno učiniti mikološku obradu, jer se na pelenski osip često naseli Candida. Terapija ovisno o nalazu pretrage.

katarina

19.05.2006. 22:09

Opet ja!
Liječnik nije učinio mikološku obradu- "nema potrebe"-!? već preporučio mazanje Tridermom +Bepanthenom noću.Tako i radili tjedan dana , prištići se povukli ali malo crvenila ostalo oko analnog otvora.
Par dana nismo mazali i sad se to crvenilo pojačalo oko analnog otvora ali i između prepona,odnosno na područjima gdje se koža dodiruje s drugom kožom-nema zraka.Preko dana mazala Običnom kremom za guzu-par dana-pa Bepantenom -no niti to ne pomaže-crvenilo sve jače-izrazito crveno i koža topla na dodir!

Ne znam što da radim ? Doktorica mi nije do utorka tu pa Vas molim za savjet!
Perem pelen.regiju isključivo vodom a poslije kakice sapunom za bebe.
PITANJA VAMA:
-Koliko dugo se smije mazati mješavinom Triderme i Bepantena?(moja doktorica rekla slobodno 2 tj. bez prestanka ! ???-jakost kortikosteroida za 6-mj. bebu?)
-Čime da mažem?

UNAPRIJED HVALA, nemoćna mama

dr. Krešimir Kostović

22.05.2006. 11:29

Mazanje gore navedenom kombinacijom u pelenskoj regiji kod 6-mjesečnog djeteta najviše 7 dana. Pelensku regiju prati razblaženom kamilicom, nakon toga sušilom za kosu posušiti cijelu regiju. I dalje mislim da je potrebno učiniti mikološku obradu. S čime da mažete nije moguće reći preko računala.

katarina

26.05.2006. 09:17

Puno hvala na odgovoru !
Lijep pozdrav