Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


akne i endokrinolog


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sh

15.03.2012. 12:50

Poštovani, već više od 10god imam problema sa aknama. Po licu, prsima i leđima (cijelim). Nakon vađenja mandula stvari su se poboljšale međutim one su i dalje uporne. Išla sam na tretmane glikolnom (11.mj prošle god) i nakon mi se stanje pogoršalo ( i to jako). Sada imam upalne akne po obrazima, bradi, čeljusti i nedavno su mi počele izbijati i po vratu (na vratu nisam imala već 3 god kako sam i izvadila mandule). Bila sam kod zubara, popravila što se trebalo i sad je sve u redu. Znači nije ni to problem. Oduvijek imam neredovite mjesečnice to je i često bio razlog uzimanja pilula. Prije godinu dana operirala sam tumor u desnom jajniku. Najnoviji pregled je pokazao stanje odličnim. U lijevoj dojci također imam dermoid ali mali pa ga ne trebam dirati.
Zanima me da li je mougće da mi taj dermoid u dojci (koji imam od svoje 15. god - sada imam 22.) uzrokuje akne? Ukoliko bi otišla kod endokrinologa i npr bi se uspostavilo da je razlog mojih akni hormonalni, da li se to ikako može izliječiti, popraviti? Ili se moram pomiriti sa činjenicom da je to zbog hormona i čitav život muku mučiti sa licem 14-godišnjaka sad

Napomenula bih da sam trenutno na terapiji antibioticima (sumamed jednom tjedno) mogu reći da sam primjetila da su mi se smanjili prištići po leđima i prsima ali ne i po licu... već pijem mjesec dana, ostalo mi je još 4 tjedna do kraja.
Ako bi mi mogli molim vas dati ikakav savjet da nemoram opet sav sporo zarađen novac davati u privatnike koji su mi evo (glikolna) uništili lice..

Unaprijed puno hvala na odgovoru
LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.03.2012. 10:30

Stomatološki problemi nisu povezani s aknama (što ste i Vi zaključili). Tumor u dojci također ne bi trebao imati veze s aknama. Ako niste, svakako otiđite kod endokrinologa, jer tu može biti osnovni problem kod Vas. Ukoliko postoji problem, treba ga korigirati, a odgovarajuća dermatološka terapija će učiniti svoje.