Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


alopecija aerata


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tara23

16.03.2007. 13:10

Poštovani!

Prije godinu dana frizer me je upozorio na nedostatak kose na tjemenu, u kružnom obliku. Odmah sam otišla kod doktora opće prakse , no on mi je rekao da bih trebala otići na niz pretraga iz kojih najvjerojatnije neću ništa saznati pa da je najbolje da ništa ne radim, nego da čekam jer će možda kosa početi ponovno rasti. Tako je i bilo, no meni se čini da je sad nedostaje još i više. Poprilično sam zabrinuta, ne znam što sada. Uglavnom, nedavno sam bila kod ginekologa i ustanovljena mi je gljivična infekcija candida (konzumiram kontracepcijske pilule Logest) je li moguće da je to uzrok? A ujedno imam i lokaliziranu sklerodermu vec nekih 9 godina koja se nije širila, je li možda to povezano s gubitkom kose? Imam 23 godine. Molim Vas za pomoć
Unaprijed zahvalna

Dinko Kaliterna, dr. med.

16.03.2007. 17:15

Upravo skleroderma mogla biti uzrok tegoba ili lokalizirani oblik ispadanja kose. Pretrage bi svakako dobro došle
da bi se odredila terapija. Ako je drugi uzrok radi se o uništavanju korijena uslijed neke reakcije koje pokrenila odgovor organizma koji vlastiti korijen ne prepoznaje nego misli da se radi o stranom tijelu koje uništava. Tu je binto smanjiti upalu.