Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Apsces


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

VID

19.09.2002. 06:55

Poštovani!
Imao sam apsces na stražnjici te mi je kiruškim putem probušeno da on iscuri.Godinu dana bilo je sve u redu da bi se on počeo natrag vračati.Rečeno mi je da se to može riješiti samo kiruškim putem.
Međutim on je toliko nabubrio i ja sam stavljao obloge od biljke Željezarke(Verbena officinalis) i on je sam pukao i procurio. Gnoj je obilno iscjedio i oteklina splasnula te se stanje smirilo. međutim nakon mjesec dana počelo je opet polagano curiti i tako več tri mjeseca.Mjesto ne bubri ali stalno ističe gnoj van te moram dnevno mjenjat nekoliko puta gaze.Nema nikakve upale i samai otvor je uredne boje.
Igrom života ostao sam momentalno bez socijalnog osiguranja te sam i prvi puta morao poči privatnom kirurgu zato vas molim za savjet što mi je činiti !?

dr. Suzana Ljubojević

21.09.2002. 08:52

Prema Vašem opisu radi se najvjerovatnije o recidivirajucim bakterijskim upalama kože. S obzirom da se radi o koži stražnice, moguće da je na tom mjestu i stvaranja tzv. fisula. Fistule su "kanali" koji stvaraju komunikaciju površinskih djelova kože i unutrašnjih djelova kože i potkožnog tkiva (subkutisa). S obzirom da su moguće komplikacije u vidu stvaranja recidivirajućih apcesa s mogućnošću stvaranja sepse (ulaska bakterija u krvožilni sustav), ipak savijetujem pregled i mišljenje specjalista kirurgije.

cyber4

05.03.2017. 13:20

Poštovani,
hvala na dosadašnjoj pomoći..rosacea miruje...kako sam i pisala dosad bolujem od sle i uzimam medrol 8 mg dnevno i znam da moj organizam nije kao zdravi...trenutno se borim sa apscesima u preponi.. na lijevoj strani sam imala u prosincu jedan veliki gnojni koji su mo na kirurgiji riješili...nisam uzimala antibiotika na usta..sad trenutno imam još dva ..jedan je puknuo nakon mazanja crnom masti a drugi još bubri...trenutno imam i upalu mjehura pa pijem cefaleksin..da li taj antibiotik može smiriti upalu u preponi i da li je potrebno stalno ići na kirurgiju kad izbiju?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.03.2017. 20:30

Cefaleksin može pomoći. Kod kirurga treba ići ako antibiotici ne pomagnu. U svakom slučaju, kao što sam napisao, otiđite kod dermatologa, jer takvi apscesi mogu biti i u sklopu drugih bolesti.