Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Bele i crne bubuljice oko usta i na liniji usne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivana554

06.08.2012. 22:35

Imam sedamnaest godina i prilicno cisto lice,retko izadje bubuljica,osim predela oko usta gde mi vec nekoliko godina unazad izlaze bubuljice. Pre je izlazila po jedna u mozda mesec dana a sad ih imam jako cesto.Probala sam mazanje antibiotskih masti,aktivni kiseonik,komercijane preparate.Sigurna sam da nije herpes jer izgleda kao klasicna bubuljica,odnosno zatvoreni i otvoreni komedoni.Otisla sam kod dermatologa koji mi je dijagnostikovao dermatitis perioralis.Zatim sam potrazila sta je to,i to nisu simptomi koje ja imam.Moje bubuljice nisu male i crvene, nego su povece i bele, a ako su male onda su crne,nemam crvenilo osim od bubuljica koje su prosle (a kojih je bilo mnogo,i to na svoju ruku lecim pantenolom),i izrazenije su na gornjoj usni.Da napomenem da ih ne diram i ne cedim.Predstavlja estetski problem i plasim se da mi ne stvori i psihicki,jer zaista ubija samopouzdanje. Da napomenem da vodim racuna o higijeni lica i ne cedim bubuljice. Nisam upoznala nikoga sa slicnim problemom i nemam pojma zasto se ovo desava kada mi je lice skoro skroz cisto.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.08.2012. 10:20

Nažalost, ne mogu Vam reći o čemu je točno kod Vas riječ. Iako, mislim da (barem na početku) nema razloga ne vjerovati Vašem dermatologu.