Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Opadanje kose - Alopecia Androgenetica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

SilverShark

05.08.2012. 00:40

Postovani Doktore,
Imam 24 godine i od pre 3 meseca sam poceo koristiti finasterid (1.25mg/dnevno), uz to koristim minoksidil (zadnjih godinu ipo dana). Medjutim, za sada nisam primetio nikakve promene. Interesuje me koliko je potrebno vremena za lek da smanji opadanje a koliko da progusti kosu?
Uz to, dermatolog mi je preporucio Pantogar kapsule pa me interesuje vase misljenje i iskustvo vezano za ove kapsule.
Takodje, od sampona sam dobio Alpecin C1 pa me interesuje vase misljenje o ovom samponu. Takodje, u apotekama sam video da se prodaju i Alpecin Liquid rastvor (koji se ne ispira) pa me interesuje da li se on sme koristiti zajedno sa minoksidilom sobzirom da sam na jednom forumu procitao da minoksidil ne treba koristiti uz topikalne preparate koji sadrze cink jer onemogucavaju resorpciju minoksidila. Interesuje me da li je ovo istina?
Unapred Hvala na odgovoru,
Goran

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.08.2012. 10:50

Mislim da koristeći finasterid i minoxidil činite maksimalno što možete. Doduše, nakon godinu dana korištenja minoxidila i 3 mjeseca finasterida, trebali bi se vidjeti rezultati. Mionoxidil, očito, kod Vas nije učinkovit. Finasterid koristite još nekoliko mjeseci da vidite učinak. Ako nakon 6 mjeseci neće biti rezultata, nema smisla koristiti ga.
Pantogar i Alpecin, nažalost, neće pomoći.

SilverShark

06.08.2012. 14:45

Doktore, hvala Vam na odgovoru.
Minoksidil sam koristio sa odlicnim rezultatima sigurnih godinu dana, kosa je i dalje opadala i glava me je uzasno svrbela uz perut (koristio sam Nizoral sampon ali nista nije pomagao). Onda sam presao na minoksidil drugog proizvodjaca (bez propilen-glikola), i ta iritacija je nestala, perut je nestala ali se stanje pogorsalo (kosa se proredila). Kao da drugi minoksidil ne deluje dobro kao prvi.
A jel mozete da mi preporucite neki sampon koji smatrate da je najbolji kod androgenetske alopecije? Ili mozda neki losion koji moze da bude od koristi?
Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.08.2012. 22:40

Razni šamponi i losioni neće Vam pomoći kod androgenetske alopecije. Kao što sam napisao, koristeći minoksidil i finasterid, činite maksimum.