Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


candida


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Božana

16.01.2003. 19:59

Poštovani,

imam problema sa gljivičnom infekcijom rodnice koje se ne mogu riješiti već 7 mjeseci.Do sada sam imala učestale infekcije candidom,ali mi je uvijek pomoglo neko antimikotičko sredstvo.Napominjem da sam napravila briseve na clamydiu,ureaplasmu,mycoplasmu, te na anaerobe i aerobe i sve je u redu.Također sam radila lab.pretrage urina i krvi,te OGTT isve je u redu.Koristila sam puno antimikotika( Canesten,Plymicol,Geonistin,Rojazol,Diflucan,Itrac3),anticandida dijetu,ali ništa nije pomoglo.Zanima me što mogu učiniti jer me ova infekcija jako smeta.

dr. Suzana Ljubojević

17.01.2003. 04:37

Kandiada je inače normalni stanovnik genitourinarnog trakta, a u koliko je osoba smanjenog imuniteta ona se namnoži i velikom broju i daje simptome pečenja, svrbeži uz crvenilo te bjelkasti iscjedak. Učestale infekcije javljaju se kod osoba koje su imunosuprimirane, kod dijabetičara, kod osoba koje često koriste antibiotike, pri uzimanju raznih drugih ljekova (oralni kontraceptivi, kortikosteroidi...)
U koliko imate učestale infekcije koje su rezistentne na terapiju trebalo bi ispitati Vaš imunološki status, također bi trebalo napraviti i stolicu na gljive jer postoji često transfer sa analne regije. U koliko imate dokazanu kandidozu genitalnog trakta, terapiju bi trebao provesti i Vaš partner!