Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


chlamydia


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

22.07.2002. 14:05

U monogamnoj sam vezi (nadam se) i nismo koristili kondome. Za vrijeme cijele veze niti on niti ja nismo bili testirani na klamidiju, ali sada smo oboje otkrili da zno zarazeni.
Da li je moguce da muskarac ima klamidiju duze vrijeme (3 godine), ne zna za to, a da partnericu zarazi nakon recimo 2 godine ili da smo oboje toliko dugo zarazeni a da to i ne znamo (znam da bolest nema simptoma i da je to u principu moguce)? Zapravo da li je moguce da se moje tijelo cijelo to vrijeme samo branilo, a da je sad tek popustilo toj bakteriji?

Prof. dr. Jasna Lipozenčić

26.07.2002. 07:03

Klamidija je mikroorganizam koji se prenosi isključivo spolnim putem, a kontagioznostu mu je vrlo visoka. Najčešći simptom infekcije je serosluzavi ili serognojni iscjedak iz uretre, no često je asimptomatska. Izolira se u oko 30-50% pacijenata koji imaju uretritis (upala uretre). Savijetujem da Vi i Vaš partner provedete antibiotsku terapiju te da mjesec dana po provedenoj terapiji ponovite nalaz brisa uretre na Klamidiju.