Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


znojenje dlanova


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vesna

22.07.2002. 09:21

Moja kcerka kojoj je 13 godina ima problem sa pretjeranim znojenjem dlanova, ponekad toliko da se i koza pocne guliti. Znoji se nenormalno kad je nervozna, ali i kad nema razloga. Posmatrala sam je i dodirivala njene ruke dok smo sjedile i pricale ili gledale tv bez ikakvog stresa i nervoze i ipak se znojila. Drugi problema nema osim sto je ovo vrlo neugodno, a i djeca u skoli je izazivaju, jer doslovce nekad znoj kapa sa dlanova. Cula sam za neku metodu iontophoresis, da li to ima u nas i gdje da se obratimo, te mi molim vas opisite malo detaljnije metodu, koliko traje postupak, koliko je efektan i ako znate koliko kosta kao privatna posjeta jer mi nismo iz Hrvatske. Hvala unaprijed!

Prof. dr. Jasna Lipozenčić

26.07.2002. 10:59

Iontoforeza je metoda liječenja električnom strujom. Koristi se struja male jakosti i dvije pločaste elektrode sa ciljem unošenja u kožu topljivoga ljekovitoga sredstva. Metoda se pokazala povremeno uspiješna u liječenju hiperhidroze (pojačanog znojenja) dlanova i tabana, ali nažalost uspjesi terapije su prolaznoga karaktera. Samo liječenje zahtijeva boravak u mjestu stanovanja budući da se terapija primjenjuje više puta tjedno kroz nekoliko tjedana.