Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Crvenilo i svrab


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Darko

23.06.2002. 21:40

Poštovani!
Molim Vas za pomoć! Prije izvjesnog vremena u području rebara na koži mi se pojavilo crvenilo (u obliku nepravilnih krugova) u kojem kako sam kasnije vidio kao da se nazirao prištić. Nisam tome u početku pridavao neki značaj misleći da je u pitanju neka alergija. No, primijetio sam da se crvenilo pojavljuje kada mi je toplo i kada se oznojim. Sada u ovim vrućim danima je to crvenilo puno veće i češće. Ne liči više na krugove već su to sada štrafte ("pravokutnici"blunk širine cca 4 cm i dužine 10-15 cm i kao da se naziru prištići (osjeti se pod prstima hrapavost. Vrlo mi je neugodno zbog toga, a i bojim se da nije nešto prenosno. Kod nikoga u mojoj familiji to se nije pojavilo, ali to ne umanjuje moju brigu, a čini i nemoguće kupanje na javnim mjestima. Molim Vas da mi savjetujete koju bih kremu trebao koristiti.
Vrlo sam Vam zahvalan i srdačno Vas pozdravljam.
Darko

prof dr Jasna Lipozenčić

01.07.2002. 12:41

Savjetujem mikološku obradu jer prventstveno treba isključiti dermatomikozu. Predhodno ne mazati kožu. Ne trebate biti zabrinuti jer se Vaše promjene mogu uspješno izliječiti.