Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


crvenilo lica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

brza106

16.09.2011. 21:45

prije malo više od godinu dana mi se pojavilo crvenilo i ljuštenje kože na licu,točnije nosu obrazima i sa strane kod ušiju prema bradi.Ujutro kad se probudim lice mi je normalno,kad se umijem bez obzira jel voda topla ili hladna lice odmah pocrveni malo kasnije se počne ljuštit,kao da imam perut....tako mi bude cijeli dan i pola sljedečeg dana....onda se smiri i bude mi normalno 3dana i onda se ponovi opet.bio sam kod dermatologa u dz i dobio sam kelual ds krema(tj.rekao mi je da to kupim) koja mi ne pomaže!!!Molim vas da mi date savjet i preporuku što da koristim,ako to nije moguče da mi prepuručite dermatologa...unaprijed se zahvaljujem!!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.09.2011. 13:45

Po svemu što ste napisali Vi imate seboroički dermatitis. Riječ je o kroničnoj recidivirajućoj (obilježavajuje je periodi poboljšanja i pogoršanja) upali seboroičkih područja. Terapija ovisi o procjeni dermatologa, ali danas se najčešće koriste lokalni antimikotici (npr. Oronazol krema), kratkotrajno (3-5 dana) blagi kortikosteroidi (npr. Afloderm krema), lokalni imunomodulatori (npr. Elidel krema) itd. Riječ je o čestoj bolesti koja se ne može izliječiti, ali se može staviti pod kontrolu.