Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Čudna pojava na koži


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jovana993

28.10.2015. 23:50

Poštovanje!
Moj brat od 10 godina ima čudne neke pojave na koži, tačnije na nogama ispod koljena, od iza. Na obje noge se nalazi na istom mjestu. Prvo je to bila mala obicna crvena bubuljica, koje je dobio jos u 6. mjesecu ove godine, ali smo mislili da se radi o običnoj bubuljici ili o ujedu komarca. Međutim to se kasnije proširilo i pogrošalo, išao je doktoru, dali su mu da to čisti sa 1% salicil alhokolom i maže sa triderm kremom 15 dana pa na kontrolu (nije dermatolog, nemamo dermatologa u našoj bolnici). Nakon tih 15 dana kraste koje su bile su se povukle ali su ostale te neke kao izbočine, otekline, crvenilo. Njega to povremeno svrbi, ali inače niti ga boli, niti svrbi, niti peče. Kad smo bili na kontroli doktor mu je prepisao da čisti sa 3% bornom kiselinom i maže sa canesten kremom, ali sad se pojavio i neki čudni tamni krug oko toga. Poslala bih vam i slike od samom početka do sad kako to izgleda, ali ne mogu ovdje uploadati sliku, pa ako imate mail da vam pošaljem, ako možete uz pomoć slika pomoći, reći svoje mišljenje. zaista bih vam bila zahvalna. Stvarno smo zabrinuti.
Hvala Vam unaprijed !

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.10.2015. 10:10

Nema mogućnosti slanja fotografije, a niti preko fotografije se ne može uvijek reći o čemu je riječ. Jedno je sigurno: propisana terapija nije dobra.