Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


čudni plikovi po tijelu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristina123

25.01.2008. 14:15

Poštovani,

Već četiri mjeseca me muči problem na koži kojega se nikako ne mogu riješiti i nadam se da ćete mi vi pomoći i da mi nećete zamjeriti ako će poruka biti malo dulja.

Od devetoga mjeseca prošle godine počeli su mi izbijati čudni plikovi po tijelu. Najviše izbijaju po koljenima, na preponama, ispod pazuha, po rukama i najviše na predijelu trtice. Kada to izbije izgleda poput bijelih (koji kasnije pocrvene) mjehurića koji me tako svrbe na imam osjećaj da mi taj dio tijela gori. Inače sam alergičar već dugo godina na prašinu i ambroziju ali me moj alergolog odlučio ponovno testirati.

Nalaz glasi ovako:
Limunčika= 17.20 (razred 3), crni pelin=2.37 (razred 2), breza=6.73 (razred 3), lijeska= 3.13 (razred 2), grinja= 90.40 (razred 5), grinja II=61.10 (razred 5), epitel mačke=13.50 (razred 3), epitel psa=30.60 (razred 4)

Nakon alergološkog testiranja doktor mi je propisao Xyzal 5mg koji mi je pomogao i dok sam ga pila plikovi se nisu pojavljivali. Rekao mi je da ga pijem do kraja prosinca i čim sam ga prestala piti plikovi su opet počeli izbijati i to još jaće nego prije. Koža mi je sva crvena i sve svrbi, Diprogenta mi ublaži svrab.

Moje pitanje je dali bi posjet dermatologu pomogao da se ovaj moj problem riješi? U djetinjstvu sam imala neurodermitis pa me zanima dali to ima veze sa time?
Ja imam doma kućne ljubimce i nikada do sada nisam od njih dobivala plikove tako da mislim da to nema veze sa time. Molim vas da me savjetujete i da me uputite na neku pretragu koja bi otkrila o čemu se radi jer me to već stvarno jako smeta. I još me zanima koliko se dugo Xyzal može koristiti?

Hvala!

Dinko Kaliterna, dr. med.

29.01.2008. 17:55

Za vaš problem poteban je pregled a navedeni lijek pijte do daljnjeg. To što ste alergičar je uzrok vaših problema. U obzir dolazi od pretraga Ig E uk i spec te prick test na inhalacijske alergene itj IgE spec na inhalac. alergene.