Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Dermatitis nakon antibiotika


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivan76

06.11.2016. 01:50

Poštovani,
imam 21 godinu. Prije otprilike 2 tjedna imao sam upalu grla i pio amoksicilin i klavulansku kiselinu. Nakon otprilke 5 dana terapije na koži tijela na nekoliko mjesta (podlaktica desne ruke, natkoljenica desne noge, iza lijevog pazuha, prednja strana vrata oko jabučice) koža mi se zacrvenila, bez svrbeža. Potom sam prestao piti antibiotike a još otprije pijem Aerius. Nakon otprilike 2 dana crvenilo se povuklo i koža mi je bila potpuno normalna. Ali, oko tjedan dana nakon toga, na istim mjestima na kojima je prije bilo crvenilo, koža mi je postala opet crvena, ovaj put su se pod prstima na tim mjestima mogle osjetiti promjene, postala je jako suha, osjeti se da je naborana, kad počešem noktima vidim da se i peruta malo, peče pri kontaktu s odjećom, ali, opet, bez svrbeža. Također, primjetio sam da se puno pogorša nakon kontakta s vodom (nakon tuširanja). Tretirao sam blagom otopinom hipermangana i nakon 1-2 dana na većini mjesta crvenilo se povuklo ali je koža i dalje ostala suha i naborana na tim mjestima i tako je već par dana i ne izgleda da se stanje mijenja. Imao sam nešto malo belogent kreme i primjetio sam na malom mjestu gdje sam namazao da se stanje dosta poboljša.
Što bi to moglo biti? Je li potrebna ikakva terapija ili će proći samo od sebe? Nisam siguran, ali možda mi se čini i da se na par mjesta lezija povećala.
Unaprijed hvala na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.11.2016. 11:20

Napamet Vam ne mogu reći o čemu je riječ, ali moguće je da ima veze s antibiotikom koji ste pili.