Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


dermatitis seborrhoica capillitii; streptodermitis retroauricularis susp.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

MIRTAERNST

21.06.2012. 00:05

Poštovani,
nakon dugoročne ophodnje kod dermatologa nismo dobili prave lijekove niti šampone za liječenje vlasišta moje 12 godišnje kćeri, naime ona od rođenja ima kako je to dermatolog opisao "u vlasištu ima plakove pokrivene bijelim ljuskama", mi smo pokušavali svakojakim postupcima ukolniti tu koru sa tjemena što je bilo bezuspješno i što je naravno rezultiralo još gorim krvavim ranama koje su zarastale pa opet stvarale koru na tjemenu i tako u nedogled. Uočili smo da joj jedino pomaže kada odemo na more tada joj se to očisti sa glave i onda nema neko vrijeme, a onda opet izova. Sada kada dođe toplo vrijeme te ranice cure pa joj se od toga polijepi kosa, pa ju to peče, smeta joj i šampon itd, itd. Od šampona su nam preporučili šampone sa korikosteroidima KERTYOL P.S.O. i KELUAL DS, uljnu kapu-acis.salic, ol.ricini, ol.olivarium i losione DIPROSALIC, pa nakon toga ELOCOM, što joj ne odgovara jer ju svrbi i peče tjeme. Često joj uljimo tjeme onda češljevima izvlačimo tu koru kad omekša, ali to je rješenje za nekoliko dana. Molim Vas za pomoć jer sam sad već očajna, a i ona je sad već velika pa joj to smeta. Ako je potrebno poslat ću Vam i nalaze faxom ili mogu skenirati pa poslati mailom. Nadam se što skorijem odgovoru.

Mirta

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.06.2012. 10:10

S obzirom na gore navedenu dijagnozu terapija mi se čini ok. Riječ je o kroničnim promjenama koje se preriodički ponavljaju. Ipak, bilo bi dobro da odete na pregled i kod drugog dermatologa s ciljem provjere točne dijagnoze i terapije.