Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Egzanthema maculopapulosa in obs


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hoyka

12.10.2016. 13:30

Poštovani
isprike što otvaram posebno temu za sebe. Unazad 2 mjeseca ne prestaju se pojavljivati promjene na koži u obliku osipa (Crvenilo uzdignuto, kao ugriz komarca) koji svrbi i nakon cca 3 dana crvenila postaje plavkasto kao modrica, odnosno zatamnjeni dio kože, te možemo reći da boli na dodir.

Sredinom 08 2016 na području pupka sam imala masno tkivo, koje se ispraznilo te sam u tom periodu koristila Klavocin. 4 dana nakon prestanka uzimanja antibiotika počeo se pojavljivati osip koji je poglavito bio na području trbuha i vlasištu.. kasnije se proširio prema unutarnjoj strani ruku i nogu, no u znatno manjem broju nego na trbuhu.

Od testova sam učinila - urinokulturu, obrisak ždrijela, brisevi cerviksa (Mycoplasma, Ureaplasma, Chladimie), UZV Abdomena (sumnjali smo na urtikariju), i kontrolno zbog hemangioma jetre, KKS, AST, ALT; GGT; GUK svi uredni.

Osip ne prestaje i upućena sam na ambulantu za male zahvate Klinike za kožne i spolne bolesti Šalata radi biopsije žarišta i PHD i DIF.

Da li sam na dobrom putu.. jer me strah posljedica čekanja i traženja razloga osipu.
Osip se pojavljuje kada se smirim navečer, no ne preko noći.
Molim Vas komentar učinjenog i prijedlog daljnjih koraka.

Zahvaljujem unaprijed,
Maja

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.10.2016. 18:40

Po po onome što ste napisali, nije moguće reći o čemu je riječ. Biopsija i DIF bi mogli razjasniti o čemu je riječ.