Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Gljivično oboljenje kože


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kourtney

16.08.2014. 20:25

Poštivani,
prije 4,5godina dobila sam gljivice po koži leđa u obliku sitnih bijelih fleka. Isla sam doktoru koji mi je davor razne kreme kao što su Rojazol i Lamisil međutim ništa nije pomagalo dok nisam sama otišla u ljekarnu i tražila Ornazol šampon. Taj gel za tuširanje uklonio mije sve međutim vec 2 godine imam tamnu mrlju na leđima. Veličine šake. Ona je jedina ostala i ne mogu he se rijesiti. Molim Vas pomoć jer više ne znam što napraviti da mrlja nestane sad

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.08.2014. 23:05

Ta tamna mrlja vjerojatno ne predstavlja gljive. Možda se radi o postupalnih hiperpigmentacijama. Najbolje bi bilo da obavite dermatološki pregled s ciljem utvrđivanja točne naravi promjena., jer o tome ovisi i terapija.

Kourtney

19.10.2014. 11:45

Bila sam kod dermatologa pa se ispostavilo da nema veze sa gljivicama nego je to oštećenje izazvano izgorjelom kožom od sunca. Dermatologica je vrlo nezainteresirana za liječenje jer mi je prvo dala kremu Bempaderm te mi je rekla da dođem za mjesec dana na kontrolu na kojoj cemo vidjeti ima li pomaka ili idemo dalje sa drugom terapijom. Kad sam došla nakon mjesec dana i kad je vidjela da mi se ništa nije promjenilo rekla mi je : " Nek to sad malo stoji 3 mjeseca pa onda dođi".
Uporna sam da izliječim taj dio kože pa dok ne odem ponovno kod dermatologa (kojeg cu promijeniti) imate li prijedlog neke kreme koja mi može pomoći kod takvog tipa oštećenja?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.10.2014. 23:10

Ako je zaista tako, riječ je postupalnim hiperpigmentacijama kako sam i pretpostavio. Za ovakve promjene, nema baš učinkovite terapije. Možda bi se moglo pokušati s Pigmanorm kremom.