Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


guljenje glansa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Miodrag

24.12.2015. 09:25

Postovani,
Vec par godina povremeno imam problem sa guljenjem koze glansa. Nekad je manje izrazeno a nekad vise (kao na fotografijama).

http://i.imgur.com/qjMILWx.png
http://i.imgur.com/EzqxiqH.png
http://i.imgur.com/Xo4ERRc.png
http://i.imgur.com/krsi7Qi.png

Obicno se povuce samo od sebe nakon par dana, ali zelim konacno utvrditi zbog cega to nastaje i rijesiti se tog problema. Uvijek imam zasticen sexualni odnos a koristim samo Dove gel za tusiranje (koji mislim da je dobar)
Prije dva mjeseca sam radio bris glansa i nalaz je pokazao prisustvo bakterije Citrobacter spp, i doktor mi je dao Chloramphenicol mast da mazem, ali nije bilo bolje. Nakon mjesec dana sam ponovio bris glansa i pronadjena je Klebsiella spp a u brisu uretre Citrobacter spp. Doktor je sada uz Chloramphenicol mast propisao i Ciprofloxacin antibiotike (od kojih sam vjerovatno dobio neke probleme sa crijevnom florom).
Glavni problem (guljenje penisa) je i dalje prisutan, u znatno manjoj mjeri...ali jos uvijek postoji. Da li da posjetim dermatovenerologa ili sta da radim?
Unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.12.2015. 15:45

Navjerojatnije, navedene bakterije nisu uzrok Vaših problema. Nadalje bilo kakva sredstava za tuširanje ne primjenjujte na spolovilo, jer i ona mogu uzrokavati ovakve probleme. Najbolje bi bilo da se obratite dermatovenerologu, iako mislim da je riječ o jačoj ritaciji i suhoći spolovila.

Miodrag

24.12.2015. 23:25

Hvala puno doktore!
Poslusacu Vas savjet.
Mozete li mi Vi preporuciti neku kremu?
Pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

25.12.2015. 11:50

Mažite Bepanthen kremu.

Miodrag

25.12.2015. 17:05

Hvala!