Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Nistatin


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

20.12.2015. 22:25

Pozdrav!
Prije dva tjedna pocele su mi se u kutovima usana pojavljivati gljivicne upale. Crvenilo, pucanje koze, bol. Doktorica mi je propisala nistatin kojeg mazem sad vec tjedan dana vise puta na dan, cim osjetim kraste i zatezanje. No stanje je i dalje isto, sto vise na jednoj strani se pogorsalo. Zanima me postoji li kakva druga krema ili ovoj treba dugo da pocne djelovati? I sto da poduzmem po pitanju toga? Moram napomenuti da sam to vec imala prije par godina i da je nakon mazanja s kremom proslo u roku dva tri dana. Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.12.2015. 10:40

Vjerojatno nije riječ o gljivičnoj infekciji Candidom i zato Vam ne djeluje Nistatin mast. Najvjerojatnije je riječ bakterijskoj infekciji streptokokom i zato bi bilo bolje da mažete antibiotsku mast: npr. Mirobact (mupirocin) 2x dnevno kroz 10 dana.

23.12.2015. 09:40

Bila sam opet kod doktorice i sad mi je dala belogent i rekla da mazem dva puta dnevno medutim nije mi to dovoljno u smislu da se krema upije prebrzo (ili osusi) pa na jednoj strani osjecam zatezanje (na toj strani imam i kraste) sto mi smeta pri jelu. Moze li se krema nanositi barem 3 puta dnevno.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.12.2015. 16:20

I treba se upiti. Dovoljno je 2x puta dnevno.